Закон про вибори має бути прийнятий у грудні для того, щоб усі політичні сили в рівних умовах могли підготуватися до перегонів. Про це вчора заявив лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.
Водночас він не зміг спрогнозувати, який буде результат роботи тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з підготовки законопроекту про вибори народних депутатів.
Крім того, він укотре наголосив, що фракція біло-синіх не підтримуватиме поправки від опозиції до законопроекту про декриміналізацію, які стосуються статті 365, за якою засудили екс-прем’єр-міністра Юлію Тимошенко. «Ми вже давно визначилися у цьому питанні. І міняти свої позиції не маємо наміру», — наголосив він. До того ж парламентарій додав, що не розуміє, з якого приводу меншість заблокувала трибуну, оскільки сама вимагала внести цей документ до порядку денного на п’ятницю. «Проект закону стосується лібералізації 18 статей Кримінального кодексу щодо відповідальності за економічні злочини. І ми готові були їх розглядати», — сказав народний обранець. Олександр Єфремов зазначив, що регіонали могли піти на поступки за багатьма пунктами, крім одного — статті 365.