Голова Верховної Ради України Володимир Литвин представив новопризначеного суддю Конституційного Суду Олександра Пасенюка колективу КС.
Представляючи О. Пасенюка, керівник українського парламенту відзначив його як знаного юриста із 40-річним досвідом роботи у галузі права, який стояв біля витоків адміністративного судочинства, має значний суддівський стаж, відповідний досвід роботи на керівних посадах в органах виконавчої влади. В. Литвин висловив переконання, що його діяльність буде плідною і корисною з точки зору її державного і загальносуспільного значення, що його великий життєвий та професійний досвід сприятиме ефективній діяльності на посаді судді Конституційного Суду України — єдиного органу конституційної юрисдикції держави, що стоїть на сторожі верховенства права, захищає інтереси людини і громадянина.
У своїй промові В. Литвин підкреслив, що на етапі становлення та розвитку громадянського суспільства для України вагомо зростає значення Конституційного Суду України як своєрідного суспільного арбітра, покликаного утверджувати демократію, чиєю невід’ємною складовою є інститут захисту прав і свобод людини. 
В. Литвин, підкресливши, що «попереду дуже багато буде роботи у Конституційного Суду, у тому числі і по виборчому законодавству», висловив сподівання, що «по кожному з питань будуть прийняті принципові й виважені рішення». Голова Верховної Ради України вважає необхідним переглянути віковий ценз при призначенні на посаду суддів Конституційного Суду для більш ефективного використання набутого досвіду і знань у сфері конституційного права.
Голова Конституційного Суду А. Головін запросив Голову Верховної Ради України до ґрунтовного спілкування.
Прес-служба Верховної Ради України.
Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.
Олександр Пасенюк, Анатолій Головін.