Керівництво обласної державної податкової адміністрації в шокові — зник начальник відділу боротьби з корупцією при ОДПА Сергій Красновський. Ще 31 жовтня він на своєму гумовому човні з мотором вирушив рибалити на річку Конку, і пропав, немов у воду канув.

Звичайно, на Херсонщині бувають випадки, коли осінній шторм накриває крихітні суденця, і вони тонуть разом зі своїми пасажирами, однак ситуація з податківцем дивна. Човен, на якому Сергій Красновський виїхав з обласного центру, згодом знайшли біля човнової станції «Азимут» села Кардашинки Голопристанського району області. Його мотор був у робочому стані, на борту знаходилися «нерозпаковані» снасті й навіть пляшка коньяку, а от власника — не було, і ніхто із селян незнайомої людини біля станції не зустрічав.

Першим припущенням міліції та рятувальників МНС було: людина потонула, випадково перегнувшись через борт і втративши рівновагу, а човен до берега пригнала течія. Однак ні огляд дна водолазами, ні прочісування акваторії з неводами й волокушами тіла не виявили. Мало того! Установлено, що в день виїзду на риболовлю Сергій Красновський кілька разів спілкувався по мобільному телефону зі своїми товаришами по службі, і востаннє його розмова перервалася на півслові, начебто хтось висмикнув апарат з руки співрозмовника. Відтоді начальник відділу більше ні з ким на зв’язок не виходив.

Серед херсонських податківців ходять уперті чутки, що головний антикорупціонер ОДПА наткнувся на якісь великі зловживання, почав їх розслідувати, і його могли вбити, інсценувавши нещасний випадок. Хоча у фіскальній службі краю цю версію не підтверджують і не спростовують. Співробітник прес-служби Херсонської обласної державної податкової адміністрації Оксана Дацюк у телефонній розмові з автором цих рядків підтвердила лише, що про зникнення начальника відділу боротьби з корупцією відомо, і що цього дня «він перебував у плановій відпустці». Заступник голови Херсонської ОДПА Артем Єропунов додав до сказаного лише те, що не може охарактеризувати, з якими проблемами останнім часом стикався зниклий безвісти Сергій Красновський. Адже підлеглий йому відділ боротьби з корупцією «замикався» не на керівництво обласної фіскальної служби, а безпосередньо на Київ, підпорядковуючись управлінню внутрішньої безпеки Державної податкової адміністрації України.

Начальник Голопристанського райвідділу міліції Херсонщини, підполковник Володимир Мартиненко підтвердив, що Сергія Красновського оголошено у розшук саме як безвісти зниклого, і «прочісування» річки Чайки триває, хоча воно й утруднене великою кількістю корчів на дні. Версію про вбивство, замасковане під нещасний випадок, правоохоронні органи поки що основною не вважають — немає переконливої інформації про можливий мотив злочину, і відсутні докази на його користь, на кшталт плям крові, слідів боротьби — нагадаємо, знайдений біля села Кардашинки човен начальника управління цілий. Хоча ворогів у 41-річного полковника напевно було чимало: лише в серпні за матеріалами ВВБ ДПА прокуратура порушила кримінальну справу стосовно декількох співробітників державної податкової інспекції Херсона за фактами зловживання службовим становищем і посадової підробки. Сергій Красновський і його колеги зірвали «велику гру»: зрадники-інспектори допомогали в «мінімізації» підприємству податків більш як на 14 мільйонів гривень!