Батька і двох синів родини Бардар із Горлівки забрали до комендатури міста представники самопроголошеної «ДНР». Озброєні люди в четвер увечері прийшли на квартиру молодшого із братів Павла, однак у той час господар разом із батьком були в Артемівську: їздили оформити картки в Ощадбанку та купити продукти. На квартирі випадково перебував старший брат Євген: заїхав погодувати кота. Бойовики затримали старшого брата і звеліли з’явитися до комендатури молодшому. Згодом до підвалів забрали і батька Віктора, котрий повернувся до Горлівки.
Павло Бардар разом із матір’ю Валентиною у п’ятницю вранці виїхав із міста автобусом. На блокпосту «ДНР» під час перевірки документів у 34-річного чоловіка забрали паспорт і обшукали речі. Після чого оголосили, що на Павла є «наказ» і за межі Горлівки пасажира не випустять. Один з озброєних сепаратистів натякнув, що молодого чоловіка вважають за навідника чи інформатора української армії. Таке звинувачення нині масово висувають мешканцям окупованої території. 
За припущенням, двох синів і батька заарештували за скаргою сусіда, з яким у родини давній конфлікт. Незадовго до подій на вулиці у приватному секторі, де мешкає подружжя, помічали бойовиків, які цікавилися будинками та їхніми мешканцями. Валентина каже, що нічого не знає про долю рідних, а також про те, в чому їх звинувачують: після арешту сини й чоловік не виходили на зв’язок.
Донецька область.