У Херсонській області на фінішну пряму виходять «білі жнива»: аграрії зібрали вже понад 49,9 тисячі тонн рису, або 91 відсоток від очікуваного врожаю. Його передбачувані обсяги (близько 50—55,5 тис. тонн) поки що не можуть забезпечити регіональні потреби, однак з кожним роком частка вітчизняної продукції на місцевому ринку зростає.  Відбувається це і за рахунок збільшення площ під перспективною культурою, і за рахунок застосування нових технологій. Заступник начальника Головного управління агропромислового розвитку Херсонської ОДА Олексій Згирін каже, що за останній рік площа рисових плантацій краю збільшилася з 7,9 до 8,2 тисячі гектарів, а їхня врожайність зросла з 55,9 до 67,7 центнера з гектара, що можна вважати рекордом останніх років.
У доступності вітчизняного продукту на внутрішньому ринку вкрай зацікавлені не тільки виробники, а й споживачі: по-перше, закордонний рис у півтора-два рази дорожчий за місцевий. По-друге, імпортний часом насичений усякою «хімією», а той, що виростили на півдні України, — екологічніший. Це підтверджують і експерти. Начальник відділу гігієни харчування санепідемслужби Херсонщини Олександр Тур підсумовує: «СЕС у таких районах вирощування цієї культури, як Скадовський та Каланчацький, в обов’язковому порядку проводить аналіз проб вирощеного рису нового врожаю на вміст пестицидів і нітратів. У всіх випадках вони не тільки відповідають нормі, а ще й перебувають у межах «нижньої межі» припустимого рівня».