Учора перед будівлею Верховної Ради України знову відбувалися акції протесту. Активісти — серед яких були представники політичних сил, громадських організацій, а також чорнобильці — вимагали відставки парламенту, скасування всіх нормативно-правових актів, які звужують соціальні права, та чесного виборчого законодавства. Кількість мітингувальників, за різними оцінками, становила дві-три тисячі осіб. Не менше було й правоохоронців. Лише автобусів із силовиками нарахували близько 50.
Розпочиналася акція доволі мирно, проте під час мітингу її учасники так «розпалилися», що зламали огорожу і прорвалися впритул до Верховної Ради, де їх зустрів потрійний кордон «Беркута». Силовики відтіснили протестувальників назад за паркан.
Не обійшлося і без застосування сили. Як повідомили у столичному главку міліції, одного з офіцерів полку Внутрішніх військ МВС України під час прориву через металевий паркан хтось із учасників акції вдарив кастетом у щелепу, внаслідок чого той втратив свідомість. Крім того, було затримано двох представників ВО «Свобода». Одного з них, ідеться на сайті партії, брутально побито. Перепало й журналістам, які знімали акцію.
Згодом частина мітингувальників рушила до будівлі Кабінету Міністрів, залишивши по собі рештки гарбузів. Їх на початку акції розмістили на паркані. На них було написано «Послання Миколі Азарову, Ганні Герман та іншим».
Вл. інф.