Парламентська більшість готова допрацьовувати з опозицією нову редакцію закону про вибори народних депутатів. Про це заявив на брифінгу лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов. За його словами, нині в парламенті зареєстровано шість законопроектів про вибори. І якщо буде потрібно, зазначив О. Єфремов, більшість готова не приймати рішення сьогодні, а відправити всі законопроекти на доопрацювання, створити тимчасову спеціальну комісію із представників усіх фракцій і погодити цей документ з урахуванням пропозицій депутатів і зауважень Венеціанської комісії. 
Коментуючи мітинги під Верховною Радою й чергові спроби, підприємців-пікетувальників увірватися в парламент, лідер фракції спрогнозував: з наближенням виборів таких ситуацій буде виникати дедалі більше, й окремі політичні сили будуть ініціювати такі заходи. О. Єфремов нагадав, що між урядом і представниками підприємців було досягнуто консенсусної згоди, а якщо в підприємців, як і в чорнобильців і афганців, є ще пропозиції або зауваження, закликав їх звернутися до народних депутатів.
...а опозиція відкликає свої проекти
Народні депутати від фракції «Наша Україна — Народна самооборона» Борис Тарасюк, Олександр Чорноволенко та В’ячеслав Коваль заявили на брифінгу про відкликання свого законопроекту про внесення змін до закону про вибори народних депутатів. Проекти народних депутатів передбачали принципи, відмінні від закладених у законопроекті від більшості, зокрема, передбачалося залишити пропорційну виборчу систему, зменшити прохідний бар’єр з 3 до 1 відсотка. «Наші пропозиції та зауваження, які ми ще влітку цього року відправили до Міністерства юстиції, не знайшли відображення у законопроекті від більшості, — сказав Б. Тарасюк. 
Ми вирішили відкликати наш законопроект, бо не бажаємо брати участь у цьому фарсі». Опозиція, за словами депутатів, виступає, зокрема, проти скасування права партіям об’єднуватися у виборчі блоки, повернення до змішаної системи виборів, збільшення прохідного бар’єра з 3 до 5 відсотків.
Про відкликання свого законопроекту про вибори народних депутатів України заявив іще один представник фракції «НУ—НС» Микола Катеринчук. На його думку, треба прислухатися до зауважень Венеціанської комісії, яка вважає, що виборчий закон має бути компромісним між більшістю та меншістю у парламенті, провести широку дискусію в суспільстві стосовно того, за якими правилами обиратиметься наступний парламент. 
...але може піти на поступки 
Фракція «БЮТ-«Батьківщина» готова піти на компроміс із провладними фракціями щодо закону про вибори народних депутатів і створити тимчасову спеціальну комісію з напрацювання узгодженого законопроекту, заявив на брифінгу лідер фракції Іван Кириленко. «Якщо влада і коаліція хочуть мати новий закон, він має, як того і вимагає демократична Європа, бути написаний спільно з опозицією», — сказав парламентарій. 
І. Кириленко розкритикував законопроект від парламентської більшості: «Те, що запропонувала влада у своєму законопроекті, — це не вибори, а призначення наступної Верховної Ради, і призначення щонайменше 300 чоловік однієї політичної сили». Водночас депутат запропонував провести наступні парламентські вибори за чинним виборчим законом, оскільки до виборів залишилося менше року, а будь-які новації застосовувати вже для подальших виборчих кампаній.
Гостинці із зарубіжних мандрів
Ухвалення змін до Митного кодексу стало результатом компромісу між владою та бізнесом, асоціаціями підприємців. Про це заявив в інтерв’ю журналістам голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики Віталій Хомутиннік.
Серед основних новацій ухваленого закону депутат назвав надання статусу уповноваженого економічного оператора сумлінним платникам податків: якщо підприємець працює, чесно сплачуючи податки три роки, йому надають особливий статус, і він у режимі «зеленого коридору» може завозити з-за кордону товари, якими торгує. Щодо фізичних осіб теж є певні новації: зокрема, запропоновано підвищити бар’єр безмитного ввезення в Україну товарів. Сьогодні із зарубіжних мандрів без сплати податків можна привезти додому подарунків чи товарів на суму 200 євро, а в законопроекті цю планку підвищено до 1000 євро.