Чергове засідання 51-ї сесії Тернопільської обласної ради не відбулося через відсутність кворуму. 
Тим часом під час сесії планувалося розглянути майже 30 важливих питань. Крім політичного — про визнання «ДНР» та «ЛНР» терористичними організаціями, решта — соціально-економічного спрямування. Зокрема, в порядку денному було питання про передачу обласною станцією переливання крові запасу її компонентів тим регіонам України, де вони потрібніші.
У білих халатах та з маленькими дітьми за руку прийшли до сесійної зали лікарі та медсестри залізничної лікарні ст. Тернопіль. Вони вже другий місяць не отримують зарплати, під загрозою від’єднання медичного закладу від електропостачання, газу, тепла, не вирішено питання з медикаментами, харчуванням пацієнтів. І це за того, що всі 90 ліжок у лікарні заповнені.
Раніше медичний заклад фінансувався з державного бюджету, тепер його мають утримувати місцеві громади. На це передбачено 8 мільйонів гривень. Однак із 14,5 тисячі закріплених за нею залізничників та членів їх сімей в обласному центрі обслуговуються трохи більш як чотири тисячі, решта — в районах. За словами міського голови Тернополя Сергія Надала, в міському бюджеті передбачено понад 3 мільйони гривень для фінансування лікування «своїх» пацієнтів, а утримання всієї лікарні місто не потягне. Питання про дофінансування й мали вирішити депутати. Медики обурені таким ставленням обранців до своїх обов’язків.
— Ми без зарплати ходимо на роботу, багато хто добирається з районів, — каже голова профспілкової організації лікарні Олександра Левицька, — не покидаємо в біді пацієнтів. 
Тернопільська область.