Нагороду в номінації «Промислові підприємства та об’єкти промислового призначення» за будівництво заводу з переробки побутових відходів отримало ТзОВ «УКРЕКО-ІНДАСТРІ», яке є співзасновником заводу. Його генеральний директор, директор «Санком-Рівне» Святослав Євтушенко каже:

— Ця відзнака нас дуже потішала. Проте хотілося б, щоб завод ще й працював. Адже він може виробляти таке необхідне сьогодні альтернативне паливо. Сподіваюся, що найближчим часом все-таки вдасться відновити роботу першого в Україні надсучасного сміттєпереробного підприємства, бо це справді важливий об’єкт не лише для Рівного й області, а й країни.

Нагадаємо, Рівненський сміттєпереробний відкрили понад рік тому, але зміни до законодавства поставили під загрозу його роботу. Вже у грудні 2013-го завод зупинився, а перипетії щодо відновлення його роботи тривають і досі.

Ситуацію, що склалася, на думку Святослава Євтушенка, можна вирішити двома шляхами: скасувати Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо державного регулювання у сфері комунальних послуг». Це прибере норму, визначену цим законом, про монопольний статус об’єктів з переробки відходів та обов’язковість отримання ліцензії. Або ж внести зміни до Закону України «Про ліцензування окремих видів господарської діяльності», передбачивши, що переробка відходів є ліцензованим видом діяльності.