Володимир Козаченко, ветеран Великої Вітчизняної з Рівного Новоукраїнського району, зустрів 90-річчя свого нелегкого життя. Звичайно ж, з нагоди визначного ювілею учасника бойових дій привітали представники місцевої влади — заступник голови Новоукраїнської РДА Наталія Степаненко, голова міської ветеранської організації Галина Пиндик та сільський голова Рівного Віктор Неділько.

Ювіляру гості вручили подарунки та свідоцтво про призначення довічної щомісячної стипендії з районного бюджету в розмірі 150 гривень.

Володимир Козаченко — один із небагатьох фронтовиків району, які ще живуть поряд і яким є що пригадати з пережитого. Його фронтові дороги пролягли не лише Україною, а й Румунією, Австрією, Угорщиною та Болгарією. А звістку про капітуляцію Німеччини боєць 6-ї повітрянодесантної дивізії Другого українського фронту зустрів уже в Чехословаччині.

До матері та двох менших братів молодий лейтенант повернувся з пораненням та з медаллю «За відвагу» на грудях.

«А скільки тоді моїх бойових товаришів так і залишилося лежати в чужих землях, — зі сльозами на очах пригадує ветеран. — А як боляче сьогодні слухати про бойові дії, які розгорнулися на сході України. Хіба ж я думав, що до такого доживу? Та навіть в жахливому сні не могло привидітися, що наших дітей вбиватимуть росіяни, ті, з якими я окраєць хліба ділив на війні. Та як же це так?»

На знімку: під час привітань.

Фото автора.