У столиці триває підготовка до відкриття 14-го Київського міжнародного книжкового ярмарку «Медвін: Книжковий світ». Чотириденна виставка стартує рівно за тиждень, 10 листопада, в експоцентрі «Спортивний». Уже традиційно організатори підготували для відвідувачів насичену програму — понад три сотні різноманітних подій (зустрічі, автограф-сесії, презентації). 
Обіцяють: кожен знайде цікавинку для себе. Щоб не бути голослівними, навіть провели для журналістів своєрідну промо-акцію — «Дегустація книжкового світу». «Меню» виставки-ярмарку: книжка на перше, на друге і навіть на десерт.
Отже, закуска від організаторів — відвідини відомими літераторами провідних вищих шкіл столиці. Письменницький десант у складі Братів Капранових, Ірен Роздобудько, Ігоря Жука, Максима Кіндрука та інших уже з першого листопада влаштовує зустрічі зі студентами у ВНЗ та гуртожитках. За словами Віталія Капранова, це — вимушений крок. Мовляв, як і Магомет, вони не стали чекати, поки гора, себто молодь, сама виявить ініціативу і прийде на виставку. Тому вирішили особисто запросити студентів на «Книжковий світ».
На перше — майстер-класи з гарбузового друку (на знімку), виготовлення арт-листівок, витинанок, ляльок-мотанок. Кулінарні таланти літераторів та зірок — на гарнір. Тут на вибір страви від Руслани Писанки, Юрія Камаєва, Владислава Івченка, Олексія Волкова тощо. А Сергій Ремінний, автор книги «Цікаво про каву», частуватиме відвідувачів кількома сортами цього напою.
Основна страва меню ярмарку — численні зустрічі із письменниками та поетами і презентації їхніх книжок. У програмі: автограф-сесії, зокрема Андрія Куркова, Андрія Кокотюхи, Василя Шкляра, Люко Дашвар і Віталія Жежери. Крім цього — численні презентації та поетичні читання.
Приготували, до речі, й окреме дитяче меню. 12 листопада на ярмарку оголошується дитячий день. Для найменших пошановувачів друкованого слова — казки від Сашка Лірника, вистави театру ляльок, майстер-класи з каліграфії, ілюстрування книжок та виготовлення пісенників.
Спеціальна пропозиція від шеф-кухарів Книжкового світу — світова прем’єра нової книги Юрія Андруховича «Лексикон інтимних міст». Її продаж стартує 11.11.11. Тож у п’ятницю відвідувачі ярмарку зможуть першими побачити, купити та прочитати її. Для тих, хто полюбляє «погостріше», — ніч еротичної поезії (субота, з 19 години). Для ще більших «гурманів» — презентація підручника «Організація і регулювання дорожнього руху» за редакцією    В. Поліщука.
Та яке ж меню без десерту? На солоденьке організатори пропонують скуштувати шоколадно-базилікове морозиво. Рецепт від шестикласниці і за сумісництвом авторки книги «Найсмачніші десерти з морозива» Єви. Потрібно пучок фіолетового базиліку, 400 гр. чорного шоколаду та дві столові ложки ванільного морозива змішати у блендері до більш-менш однорідної консистенції. Отриманим «соусом» змастити порцію ванільного морозива. Після додаткового охолодження страву можна подавати.
Детальну програму ярмарку можна знайти в Інтернеті на сайті www.medvіn.kіev.ua. Вхід на усі заходи — вільний. Смачного читання.
Фото Олександра КОСМАЧА (Укрінформ).