Учора заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко презентував для парламентських журналістів діловий щоденник українця «Український щорічник-2012», який підготували і видали Фонд «Рідна країна» та видавництво «Веселка».
Під час презентації політик назвав щорічник «посібником популяризації України» та «документом щоденних патріотів». «Це своєрідний документ щоденного патріота. Не політичного, не бюджетного, не партійного, а щоденного, — сказав політик. — Тобто людини, яка намагається зрозуміти історію, культуру і традиції власного народу і спонукає сама себе, свою родину і друзів записати власне місце в українській історії».
М. Томенко, як повідомляє його прес-служба, нагадав, що це не перший проект такого роду,  минулого року було видано «Український щорічник-2011» і його популярність спонукала підготувати таке видання знову. Микола Томенко повідомив, що новий щорічник зберіг загальну ідеологію і принцип організації, але має деякі новації. Зокрема, в ньому дещо змінено структуру, збільшено кількість персоналій, яких тепер понад тисяча, а також на кожен день запропоновано народний календар, що завжди був важливим для українців. Незмінними залишилися афоризми дня, які дадуть змогу краще пізнати нашу країну, красу її природи та людей. 
 
Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.