Рачин Дубенського району — чи не найближче до райцентру село. Але проблем тут було більше, ніж у віддаленій глибинці. Навіть відділення поштового зв’язку рачинці не мали: щоб відправити лист і оплатити комунальні послуги, змушені були їздити в Дубно. Днями тут нарешті відкрили відділення поштового зв’язку, ввели в дію центральне вуличне освітлення, три відремонтовані дороги комунального значення. А ще — відновили роботу сільської бібліотеки, в приміщенні якої раніше був бар. Нещодавно вона стала однією з переможниць програми «Бібліоміст», після чого тут безкоштовно почав працювати центр вільного доступу до мережі Інтернет. Користування ним — безплатне.
— Це дуже добре, що в нас тепер є Інтернет. У книжках не завжди знайдеш необхідне, бо їх або на всіх не вистачає, або немає потрібної. Використовувати Інтернет я збираюся лише для навчання, — задоволена місцева школярка Надія Синюк.
— Коли я очолив район, вісімнадцять сільських рад не виконували бюджету, брали позики у держави і платили лише зарплату працівникам, — розповідає голова Дубенської райдержадміністрації, депутат Рівненської обласної ради Данило Корилкевич. — Більше грошей не вистачало ні на що. Я націлював сільських голів на те, щоб вони шукали додаткові джерела доходів, яких у районі чимало. Нині сільські ради перевиконали бюджети. Відтак з’явилася можливість оновлювати села, як це відбувається в Рачині. Загалом нам вдалося багато зробити по селах з освітлення вулиць. Відремонтовано 49 доріг комунального значення. Багато планів у нас і на майбутнє.
Рівненська область.