Вечірнє засідання 1 листопада
Народні обранці ухвалили низку законів у першому читанні. Зокрема, метою законопроекту про внесення змін до Закону «Про угоди про розподіл продукції», який доповів народний депутат Юрій Каракай, є вдосконалення механізму укладання угод про розподіл продукції та створення додаткових засад і можливостей для розвитку державних пошукових та видобувних компаній.
Урядовий проект закону про внесення змін до Закону «Про космічну діяльність» передбачає перейменувати Національне космічне агентство України на Центральний орган виконавчої влади з питань космічної діяльності. Заступник голови Державного космічного агентства Сергій Засуха пояснив, що розробка законопроекту пов’язана з адміністративною реформою, а його ухвалення сприятиме розвиткові супутникових систем зв’язку, мовлення та дистанційного зондування Землі, контролю та аналізу космічної обстановки, координатно-часового та навігаційного забезпечення тощо.
Із чотирьох законопроектів про внесення змін до Митного тарифу України — трьох урядових і депутатського — за основу прийнято законопроект, поданий групою народних депутатів. Документ передбачає внесення змін до Митного тарифу України, а також низки законів України з питань застосування ввізного мита, спрямованих на забезпечення зменшення пільгових ставок ввізного мита, зокрема, на транспортні засоби та морські човни. У першому читанні також прийнято проект закону про внесення змін до Закону «Про передачу об’єктів права державної та комунальної власності» (щодо об’єктів інженерної інфраструктури водопровідного господарства).
Верховна Рада прийняла постанови: «Про відзначення 70-річчя з дня створення підпільної молодіжної організації «Молода гвардія»; «Про святкування 100-річчя з дня народження Анатолія Ганькевича, державного діяча, видного організатора суднобудівного виробництва України»; «Про відзначення 100-річчя українського скаутського руху»; «Про проголошення Дня шахів в Україні». Згідно з останньою постановою, 20 липня проголошено Днем шахів в Україні. Кабінету Міністрів рекомендовано затвердити державну програму заходів із щорічного відзначення Дня шахів в Україні, а також розглянути можливість введення факультативних занять із шахів у загальноосвітніх школах.