доки уряд та чорнобильці не досягнуть домовленостей, запевнив Володимир Литвин.

Голова Верховної Ради України Володимир Литвин у вівторок провів зустріч з активістами громадських чорнобильських організацій, які прибули до Києва з різних регіонів України. Було обговорено ситуацію, пов’язану з перспективами розгляду парламентом законопроекту про гарантії держави щодо виконання судових рішень та дотриманням державою соціальних обов’язків по відношенню до ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС і постраждалих від неї.

В. Литвин запевнив чорнобильців, що згаданий законопроект не буде винесено на розгляд народних депутатів доти, доки між урядом та представниками чорнобильських громадських організацій не буде досягнуто домовленостей з принципових питань. «Ці переговори мають бути відкритими і в них повинні брати участь люди, які представляють інтереси чорнобильців і яким вони довіряють», — зауважив він. Також В. Литвин пообіцяв донести позицію своїх співрозмовників до Президента України та членів уряду у своєму виступі на розширеному засіданні Кабінету Міністрів, яке має відбутися сьогодні.

Крім того, керівник українського парламенту висловився за створення міжвідомчої державної комісії, яка вивчила б всі питання, пов’язані з чорнобильською тематикою. «Треба проаналізувати чинне законодавство, яким регулюються питання соціального захисту ліквідаторів, інвалідів, дітей Чорнобиля, жителів забруднених територій, і, можливо, вийти на розробку і прийняття Чорнобильського кодексу», — запропонував В. Литвин. 

Прес-секретар Голови Верховної Ради України.

В. Литвин і К. Куликов під час зустрічі з активістами.

Фото Олександра КЛИМЕНКА.