Штурм Верховної Ради під час мітингу представників чорнобильських організацій — це провокація, оскільки вже досягнуто домовленості між урядом і громадськими організаціями. Про це заявив на вчорашньому брифінгу в парламенті голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.
«Мені важко зрозуміти, з якими вимогами прийшли в цьому випадку ці люди, тому що всі питання з їхніми керівниками ще позаминулого тижня узгодили і, більше того, впродовж минулого тижня працювала робоча група на чолі із заступником міністра фінансів, і всі проблеми цих категорій людей було узгоджено і знято в тому законопроекті, який, можливо, розглядатиметься», — сказав парламентарій. Але зважаючи те, що остаточних домовленостей та підсумкового документа між перемовниками ще немає, парламент не розглядає законопроект № 9127 — про гарантії держави щодо виконання судових рішень.
На запитання журналістів, чи не з’явиться після вчорашнього штурму парламенту нова огорожа, наприклад, бетонна, депутат зауважив, що «неможливо між владою і людьми ставити якісь паркани». І запевнив, що влада почує вимоги людей, і перемовини триватимуть. «Якщо влада йде на переговори, якщо влада вирішує всі питання, які порушуються людьми, то навіщо розбурхувати ситуацію, коли ці переговори можуть потім вважатися недійсними», — наголосив О. Єфремов.
Вл. інф.