У четвер в Одесі з робочою поїздкою перебував Президент України Петро Порошенко. За дві години до його прильоту в Іллічівському морському торговельному порту почалося розвантаження суховантажу, що прибув із Південної Африки з 85 тисячами тонн кам’яного вугілля для нашої країни.

Робочий день Президента України в Одесі розпочався із проведення наради в Одеському морському торговельному порту з очільниками правоохоронних органів із боротьби з контрабандою. Вислухавши доповіді керівників митної служби, Державної прикордонної служби, МВС, які доповіли про успіхи своїх відомств у боротьбі з контрабандою, Президент Порошенко заявив: «Якщо ви шукаєте, де вам знайти порушення митного законодавства, то зробіть те, що я зробив сьогодні в Одесі. Я послав помічників на промтоварний ринок 

«7-й кілометр», який забитий контрабандою. Ось так ви працюєте».

Президент України після доповіді першого заступника Державної прикордонної служби України Віктора Назаренка заявив, що має намір призначити його керівником відомства. Петро Порошенко сказав: «Я маю намір сьогодні (вчора. — Авт.) підписати указ про ваше призначення керівником Держприкордонслужби. Ураховуючи ваш афганський досвід і участь у зоні АТО, сподіваюся, ви гідно впораєтеся з обов’язками». Нагадаємо, що 6 жовтня 2014 року Президент України Петро Порошенко призначив Віктора Назаренка першим заступником глави Держприкордонслужби України.

У програмі перебування Президента України в Одесі — виступ у Національному театрі опери та балету перед громадськістю Одеської області з викладом «Стратегії-2020», відвідання 411-го клінічного військового госпіталю і зустрічі з військовослужбовцями, що лікуються там від поранень, отриманих у зоні АТО. Президент планує вручити військовому госпіталю медичне обладнання.

Показова риса нинішнього візиту Президента України до Одеси — відсутність перекриттів вуличного руху, місто працювало у звичному режимі.

Одеса.

«Україна Мир Одеса» — такий напис на плакатах у маленьких одеситів, які зустрічали Президента дорогою до Морського порту.

Фото Михайла ПАЛІНЧАКА (прес-служба Президента України).