Під час зустрічі зі студентами Прикарпатського національного університету лідер політичної партії ВО «Свобода» Олег Тягнибок розповів про дворічну парламентську діяльність свободівців та про основні програмні пріоритети, з якими вони йдуть на вибори. Олег Тягнибок також зауважив, що за цей час серед його однопартійців «не задокументовано жодного факту кнопкодавства та немає жодного зрадника».
Відповідаючи на запитання молодих людей, свободівець охарактеризував основні засади Закону «Про очищення влади». На його переконання, щоб в Україні запрацювала люстрація, кожна політична сила повинна спочатку застосувати норми закону до своїх однопартійців. «Свобода» ще від часів створення ретельно підходила до добору охочих вступити в її лави: «саме тому свободівцем не став жоден колишній совєтський чиновник». Також було наголошено, що «не може бути серед нас і перефарбованих регіоналів, які ладні що завгодно продати, зрадити будь-кого та будь-що. Насамперед це стосується тих пристосуванців, які сьогодні формують так звані опозиційні партії. І досі незрозуміло, в опозиції до кого вони перебувають? Зважаючи на те, що саме вони 16 січня голосували за диктаторські закони, — мабуть, до своїх співвітчизників-виборців та тих політичних сил, які виступають за проведення економічних реформ, конче необхідних державі, зазначив Олег Тягнибок. А також нагадав: іще «у квітні 2005 року наполягав на ухваленні закону про люстрацію. Якби до мене тоді дослухалися, то в Україні не було б такого рівня корупції, засилля агентів Кремля, режиму Януковича, розкраденої та деморалізованої армії. Не було б і цієї війни».
Політик запевнив, що свободівці готові підтримати будь-яку громаду, якій необхідна допомога у проведенні люстрації на місцевому рівні. Щодо роботи в майбутньому парламенті, то фракція має намір ухвалити жорсткіші закони щодо очищення влади, оскільки «чинні норми вважаємо занадто лояльними до корупціонерів та зрадників України», резюмував Олег Тягнибок.
Івано-Франківська область.