Упродовж цього року на ринках області найбільше зріс продаж свинини, сала та м’ясопродуктів — в середньому на 45 відсотків. Підвищилася кількість бажаючих купувати яловичину — її продано більше на 30 відсотків. У середньому на 10 відсотків зріс від початку року попит на молочну продукцію. А от на птицю він упав майже наполовину.
У середньому продаж продуктів збільшився на 26,5 відсотка. Причому в основному за рахунок продуктів тваринництва: зростання майже 40 відсотків. А з рослинницької продукції статистика зафіксувала невелике зниження — на 0,4 відсотка.
Цікаво порівняти нинішні ринкові ціни з тими, що були чотири роки тому, — восени 2007-го. Завдяки тому, що врожай бульби видався гарним, ціна на неї така само, як і тоді, — 1,7 гривні. Не дуже велика різниця в цінах на моркву, буряки, цибулю. Натомість гречана крупа була по 5,25, тепер, хоч і подешевшала після зимового ажіотажу, коштує від 11 до 14 гривень. За рис правлять уже не 3,50, як було чотири роки тому, а від 8 до 11 гривень. Цукор-пісок коштував менше 3 гривень, нині від 8 до 9. Приблизно вдвічі подорожчали борошно пшеничне вищого сорту, соняшникова олія.
А серед продуктів тваринництва в рекордсменах вершкове масло: було 15 гривень за кілограм, тепер — від 45 до 60.  Яловичину продавали на ринках за 22 гривні, тепер — за 35—48, свинина з 26 гривень піднялася до 36—45. А от попит на сало відчутно впав, тому за середньостатистичної ціни 2007 року 14 гривень продається тепер у діапазоні 14—18 гривень. Не особливо подорожчали і яйця: було 4 гривні 60 копійок за десяток, нині — від 5,5 до 6,5 гривні.
 
Житомирська область.