Попри нечуваний цьогорічний урожай городини, більшість пересічних сумчан за «рецептом» Миколи Азарова хрумкає капусту ціною 1,5—2 гривні за кілограм, «ласує» гречкою, яка здешевіла з весняних 19,8 гривні вдвічі. Ось либонь і весь «кабмінівський кошик «добробуту», який по кишені простому люду. На решту продукції сільськогосподарського виробництва ціни в області немов з ланцюга зірвалися. За кілограм часнику, наприклад, потрібно заплатити 35 гривень, моркви — 4—4,50.
З яйцями також непереливки. За останній місяць вони зросли в ціні в середньому на 15—20 відсотків і коштують від 7,5 до 8,5 гривні за десяток. Це — фермерські, домашні — менше, ніж за 14 гривень, не віддають. Не по кишені для більшості простих смертних також молоко та молочна продукція. Так, літр пастеризованого молока коштує 6,5 гривні й вище, 400-грамовий пакет сметани жирністю 15% обходиться покупцям щонайменше в 7,9 гривні, літр кефіру — у 8,6. За 250-грамовий пакет 2-відсоткового сиру в магазині правлять 7,90 гривні, на базарі 400-грамова грудка коштує 18—20 гривень, що майже вдвічі дорожче проти торішнього.
З м’ясом та ковбасними виробами та сама біда. За рік яловичина підстрибнула в ціні в середньому на 50 відсотків і нині досягла астрономічної цифри — 50 гривень за кілограм, а вирізки менше за 62—65 гривень не надибати. 
 
Сумська область.