Нині на ринках обласного центру що не день — міняють цінники на продукти харчування. Особливо впадає у вічі гнучка ціна на овочевий ряд сільськогосподарського виробництва. Закупівля товару на продаж відбувається на продовольчому оптовому ринку, як правило, по однаковій ціні, та, перед тим як виставити його на прилавок, на місці ще раз пересортовують, щоб установити нову ціну за трьома—чотирма категоріями. Наприклад, на оптовому ринку (якщо ви не полінуєтеся спеціально туди проїхатися) картопля по 1,5 та 1,70 гривні (рожева й біла) за кілограм. А викладуть її на прилавок за трьома цінами — по 1,5, 2 та 3 гривні (залежно від розміру). Те саме стосується ціни на цибулю, буряк, моркву. Зокрема, на цибулю вона коливається від 1,5 до 3 гривень, буряк — 2—3,5 гривні. 
Помітно (від 20 до 50 копійок) упали ціни на всі види круп. Так, пшенична крупа коштує 2,5 гривні, пшоно — 4,9 (а ще наприкінці літа торгували пшоном по 5,5 гривні за кілограм). Макаронні вироби загалом подешевшали на 10—15 копійок, але за рахунок борошна місцевого виробника.
Різко впала ціна на цукор. Якщо влітку стабільно трималася ціна на цей продукт майже 10, то нині — 7 гривень за кілограм.
На ринках міста олія нерафінована (домашня) — по 14 гривень за літр. На гривню—півтори впало в ціні м’ясо, а вирізка свинини подешевшала на 5 гривень. Продавчині кажуть, що ще місяць тому торгували по 60 гривень за кілограм, а нині вирізка коштує 55 гривень, підчеревне м’ясо — 45. 
Удосталь пропонують споживачеві живої риби. Просто на вулицях уранці утворюються на дві-три години стихійні базари, де за гривню—півтори можна завжди купити рибу ранішнього вилову. На ринку ця сама продукція дорожча, і все ж за помірними цінами. Так, за кілограм карасів заплатите 6,50—7 гривень, за дрібний судак — 20—25, а за великий просять 40—45, за товстолобик вагою від трьох кілограмів і вище — 14—15. 
Незмінною залишилася ціна хіба що на хліб та пряники. Як і влітку, запашними медовими ласощами торгують по 13,6 гривні.
 
Миколаївська область.