На «острові звірів» у херсонському Гідропарку з’явився новосел. Його поки що навіть не показують допитливим відвідувачам. Це маленьке совеня, яке підібрали й принесли сюди дачники.
Пташеня було дуже слабке, тому на тимчасове проживання його відправили не у відкритий вольєр, а в будиночок на березі і почали посилено відгодовувати. М’яса й риби для гостя не шкодують, але йому потрібна «свіжина», тож працівники зоокуточка мимоволі перекваліфікувалися на мишоловів. І добувають для нього в очеретяних заростях по одній мишці на два дні.
— Кілька місяців тому дачники звідкись принесли нам навіть орла-підранка, але тільки-но ми його виходили, птах полетів. А от совеня, мабуть, залишимо на радість дітворі — влітку серед малят улаштуємо конкурс на найкраще ім’я для нього, — каже завідувач пляжу «Південний» (у цю зону відпочинку входить і зоокуточок) Михайло Глебко.
Сьогодні в зоокуточку Херсона, який замінює обласному центру зоопарк, налічується понад півсотні птахів і звірів, у тому числі таких великих, як ведмеді, вовки, страуси. Прогодувати їх непросто, хоча тут запевняють, що проблем із припасами на зиму для живності немає: на виділені з муніципальної казни 60 тисяч гривень закупили партію зернових, постачальники регулярно привозять м’ясо, рибу й навіть сири, молоко й кефір. Та й відвідувачі діляться зі звіриною принесеними з дому гостинцями — від печива до свіжих овочів.