Єдина на Одещині бібліотека для незрячих протягом 30 років не опалюється. У люті морози сліпі читачі, які навпомацки добиралися до бібліотеки, розташованої в центрі Одеси, не могли не те що прочитати книгу, а навіть зігрітися. Прохання керівника бібліотеки Галини Сущенко до керівників міста й області допомогти налагодити опалення не знаходили розуміння.
А кілька років тому енергетики опломбували всі розетки, тепер працівники бібліотеки навіть обігрівач не можуть включити.
Вочевидь, будинок бібліотеки для незрячих комусь сподобався, й одеському відділенню Товариства сліпих запропонували інше приміщення, що за кілька кілометрів від цього. Хто перевезе книги? Хто розмонтує і заново складе книжкові стелажі? На всі ці запитання сліпі чують байдужі відповіді чиновників: у нас немає можливості допомогти. А головна проблема полягає в тому, що тепер сліпим читачам доведеться заново освоювати маршрут до бібліотеки. Їм треба буде перетинати жваві перехрестя і їздити кількома видами громадського транспорту.