Так називається новий інтернет-проект Фонду «Рідна країна», який очолює заступник Голови Верховної Ради Микола Томенко
На світоглядному порталі «Рідна країна» зібрано найбільшу на сьогодні систематизовану інформацію про понад 700 музеїв із 24 областей країни. Окремими пунктами означено Автономну Республіку Крим, Київ та Севастополь. Про це під час зустрічі з директорами шкіл та бібліотек Борисполя розповів сам Микола Томенко, повідомила його прес-служба.
За словами заступника Голови Верховної Ради, вже сьогодні на сайті www.rіdna.ua можна знайти весь перелік музеїв України, а також цікаву та потрібну інформацію про них (вартість квитків, розташування, телефони, електронні адреси та сайти, графік роботи, знижки, характеристика виставок та експозицій). «Ми хочемо створити всі умови, щоб керівники шкіл та вищих навчальних закладів, знаючи інформацію про нові експозиції, виставки та можливості музеїв, могли максимально скористатися ними та залучити молодих людей до історії, культури, мистецтва нашої країни», — підкреслив ініціатор ідеї. Окрім того, М. Томенко повідомив, що його Фонд планує упорядкувати та видати довідник «Все про всі музеї України».
Під час зустрічі заступник глави парламенту презентував діловий щоденник «Український щорічник-2012», який підготували та видали Фонд Миколи Томенка «Рідна країна» і видавництво «Веселка».