Під час ухвалення змін до виборчого законодавства треба сконцентрувати енергію на відшліфуванні його положень, а не на політичному протистоянні. На цьому наголосив Голова Верховної Ради України Володимир Литвин на брифінгу після погоджувальної ради. 

Він закликав усі зацікавлені фракції та комітети до обговорення змін до виборчого законодавства на рівні комітету, а після обговорення законопроектів у сесійній залі запропонував провести рейтингове голосування — той законопроект, який набере найбільше голосів, прийняти за основу чи направити на повторне перше читання. І тоді вести мову про створення робочої групи. 

Голова Верховної Ради не виключив напруження в сесійній залі під час розгляду проектів законів про вибори народних депутатів, про гарантії виконання рішень суду, а також про декриміналізацію економічних злочинів. До останнього законопроекту, повідомив В. Литвин, надійшло 230 поправок. Точка зору профільного комітету — замість статей 364 і 365 Кримінального кодексу (за якими судять Ю. Тимошенко) зафіксувати положення ратифікованої Україною Конвенції ООН, за якими службовим злочином, перевищенням службових повноважень є отримання завідомо неправомірної вигоди особою, яка здійснювала ці дії, або її близькими. Не менш напруженим, прогнозує В. Литвин, буде і розгляд у парламенті проекту держбюджету-2012 у другому читанні. Особливо гострою, вважає він, буде дискусія з урядом — чи погодиться він бодай на частину тих пропозицій від народних депутатів, які підтримано в бюджетному комітеті. Загалом до законопроекту про держбюджет-2012 вже подано пропозицій на загальну суму близько 385 мільярдів гривень — а це більш як ще один держбюджет країни.