У Львові відкрили четвертий в Україні стадіон до Євро-2012. Святкову стрічку за участю найвідоміших львівських спортсменів останніх десятиліть перерізали хлопчик і дівчинка, одягнені в національні костюми.

З феєрверками, без урочистих промов, але по-справжньому святково «Арена Львів» прийняла близько 30 тисяч глядачів.
Театралізоване свято за участю двох тисяч волонтерів розпочалося дійством з історії Львова та України. 
На великих екранах продемонстрували ролик про будівництво стадіону, в якому особливо зазначили, що більшість робіт виконано за нинішньої влади. Частина глядачів такі акценти сприйняла гулом та свистом, хоча ніхто не заперечує, що якби не керівництво держави, львівський стадіон ще б споруджували з десяток років. На перших порах колишній віце-прем’єр Іван Васюник і міський голова Львова Андрій Садовий перетворили спорудження стадіону на затяжні дискусії та сварки з генпідрядником. Для міста було авантюрою будувати стадіон з місцевого бюджету, який є дотаційним. Пізніше всі витрати взяла на себе держава.
На сцену вийшли найвідоміші гравці «Карпат» Ігор Кульчицький, Ростислав Поточняк, Степан Юрчишин та інші, а також спортсмени—представники інших видів спорту, якими пишається Україна. Попереду — переможці конкурсів краси серед дівчат і двоє дітей, які під шум феєрверків та гул глядачів оголосили про відкриття «Арени Львів».
Учасники свята завмерли на якийсь час. Вони чекали промов представників влади, але львівський стадіон відкрили оригінально, як ніде більше. Після футбольного гімну у виконанні Руслани, польоту над стадіоном гігантських зміїв, на сцену вийшла американська зірка Анастейша. На догоду львівській публіці її пісні лунали у живому виконанні.
Свято вдалося, «Арену Львів» відкрили по-справжньому святково і неповторно. Відкрито лише першу чергу нового стадіону, який пройшов усі тестування й отримав сертифікат надійності. У листопаді—грудні завершать решту робіт з облаштування інфраструктури та під’їзних доріг.
— «Арена Львів» — важливий стратегічний об’єкт, — наголосив голова Львівської ОДА Михайло Цимбалюк. — Це потужна арена загальнонаціонального рівня, яка збудована із застосуванням сучасних світових технологій за державні кошти. Відповідальність за її ефективне використання нестиме Державне агентство з експлуатації стадіонів.
15 листопада на «Арені Львів» відбудеться футбольний матч між збірними України та Австрії. До того часу поле протестують під час тренувальних матчів.
 
Львів.
На знімках: виступ артистів французького цирку, котрі за допомогою величезних сценічних ляльок влаштували для глядачів екзотичну повітряну виставу; співає американська зірка Анастейша.
Фото Євгена КРАВСА.