Неповнолітній у Вінниці найняв таксі для поїздки в райцентр, по дорозі напав на таксиста — перерізав горло, а після того, як покатався із друзями на краденому автомобілі, спалив його.

Як повідомили у відділі зв’язків із громадськістю обласної міліції, зловмисника вже затримали. Ним виявився 17-річний учень одного з профтехучилищ обласного центру. Слідством установлено, що підозрюваний на стоянці таксі звернувся до 

34-річного водія з проханням доставити його в райцентр Томашпіль, що за вісімдесят кілометрів від обласного центру. Незважаючи на те, що поїздка була серед дня, таксист попередив знайомого про маршрут. «Він тільки третій день як почав працювати, — каже товариш потерпілого таксиста. — Помилкою було те, що дозволив хлопцю сісти на заднє сидіння. Бачив же, що в того сумка в руках. А в ній, як з’ясувалося, був ніж».

На одній із сільських доріг пасажир ножем ударив у шию водія, а коли той, стікаючи кров’ю, вискочив на дорогу і намагався сховатися у кукурудзяному полі, наздогнав його і почав бити ногами по голові. А потім сів за кермо і поїхав до знайомої дівчини (сам він мешкає в одному з приміських з Вінницею сіл). Після чого попрямували до знайомих. До вечора їздили навколишніми селами. В машині були гроші, на них купували пиво, наїдки. Коли стемніло, повернулися на місце, де було скоєно напад на водія. Зловмисник вирішив пересвідчитися, що справді позбавив того життя. Але його там уже не було.

У пораненого вистачило сил доповзти назад на дорогу, де його підібрав водій однієї з автівок і доставив у Томашпільську районну лікарню. Лікарі викликали на підмогу хірурга з обласної лікарні імені Пирогова, провели операцію і тим самим урятували потерпілому життя.

Не знайшовши в кукурудзі тіла водія, крадій злякався і вирішив замести сліди. Він спалив викрадену іномарку «Міцубісі», а всі речі, які були в салоні, в тому числі, знак із номером фірми таксі, зібрав у пакет і викинув у сільський став. У міліції кажуть, що їх уже дістали з води. Затримали нападника з допомогою службового собаки. Він привів оперативників до лісосмуги, де переховувався неповнолітній. До розкриття злочину задіяли працівників міліції трьох районів — Тульчинського, Шаргородського і Томашпільського. За фактом замаху на вбивство порушено кримінальну справу.

— Згідно з Кримінальним кодексом, за тяжкий злочин відповідальність несе кожен, кому виповнилося 14 років, — уточнили правоохоронці.

Потерпілого водія перевезли до однієї з вінницьких лікарень. Він поки що в тяжкому стані. Однак лікарі сподіваються, що критична ситуація вже минула. Добре, що доля послала йому рятівника, який доставив у лікарню...

 

Вінницька область.