На Прикарпатті сталося майже анекдотичне пограбування. До продовольчого магазину з вогнепальною зброєю в руках увірвався літній чоловік і, погрожуючи продавчині, зажадав... пляшку горілки вартістю 27 грн. Жінка, звісно, вимогу виконала, але коли нападник із заповітною пляшкою зник, зателефонувала в міліцію і повідомила правоохоронцям прикмети грабіжника, а також додала, що той був вочевидь напідпитку. 
Вже через півгодини дивного грабіжника затримали в його будинку. Ним виявився 54-річний чоловік, який проживав неподалік магазина. Коли правоохоронці завітали до його оселі, він справді перебував у стані алкогольного сп’яніння. Напевно, тому не став відпиратися, а одразу зізнався у скоєному. Віддав стражам порядку і зброю — пневматичний пістолет. Також було вилучено і злощасну пляшку горілки, заради якої чолов’яга зважився на збройне пограбування. 
Вчинене діяння, незважаючи на його мізерність, кваліфікується правоохоронцями як напад із загрозою застосування зброї. У міліції вирішується питання про порушення стосовно затриманого кримінальної справи за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 187 (розбій) КК України, згідно з якою чоловікові загрожує покарання, пов’язане з позбавленням волі на термін від 3 до 7 років.
 
Івано-Франківська область.