Напередодні відкриття нової спортивної арени у Львові з робочою поїздкою побував Президент України Віктор Янукович.

На під’їзді до автобусного заводу президентський кортеж зустрічали і прихильники Віктора Януковича, й опозиціонери.

Для Президента автобусобудівники приготували три новинки. Перша — це автомобілі «швидкої допомоги» на базі французького «Рено», які обслуговуватимуть міста, де проходитимуть футбольні матчі Євро-2012. Друга новинка — найсучасніша пересувна медична лабораторія для експрес-аналізів. І третя — два нові автобуси класу Євро-6.

Президент також оглянув виробничі лінії, виставку комплектуючих деталей до автобусів та зустрівся з членами трудового колективу заводу.

Ознайомлення з об’єктами до Євро-2012 продовжили в ДП «Міжнародний аеропорт «Львів», де завершується реконструкція злітно-посадочної смуги та будівництво пасажирського термінала. Остаточний термін здачі цих об’єктів — листопад-грудень цього року.

На новому стадіоні повним ходом йшли роботи. До відкриття першої черги «Арени Львів» залишалися лічені години. Основні урочистості заплановані на суботу на 19.00. Будівельники якраз закінчували монтаж перекриття і облаштування прилеглої території. Нова арена зможе прийняти 33 тисячі глядачів. На стоянці одночасно припаркуються чотири тисячі автомобілів. На спорудження стадіону «Арена Львів» з бюджету витрачено понад 2 мільярди гривень. Це буде найсучасніший в Західній Україні спортивно-розважальний центр з ковзанкою, тренажерними залами, конференц-залами та ресторанами, найбільший з яких може вмістити 500 осіб. Утриманням нового стадіону буде займатися державний консорціум «Спортивні арени України».

Президента Віктора Януковича супроводжували віце-прем’єр-міністр Борис Колесніков, голова Національного агентства з питань підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу та реалізації інфраструктурних проектів Володимир Ковалевський, заступник міністра фінансів Юрій Шевченко та директор місцевого організаційного комітету «Євро-2012 Україна» Маркіян Лубківський.

Після оглядин «Арени Львів» відбувся короткий брифінг. На запитання про враження від львівського стадіону Віктор Янукович відповів, що найкращі, не всі сподівалися, що вдасться за короткий термін збудувати такий об’єкт: «Ми прийняли рішення відкрити стадіон у жовтні, коли невисокі температури. Я вважаю, що свято відбудеться».

Щодо спроби назвати міжнародний аеропорт у Львові іменем Степана Бандери, Віктор Янукович відповів: «Рішення буде приймати місцева влада. Яке вона не прийняла б рішення, згідно з українським законодавством, так і буде».

 

Львів.