Фінансове забезпечення сфери захисту прав дитини в нашій країні збільшуватиметься. Про це заявив Президент України Віктор Янукович на вчорашній всеукраїнській нараді з питань захисту прав дитини.
«Безумовно, ми з року в рік будемо його (фінансування) збільшувати, тому що зростають обсяги ВВП, зростає економіка», — запевнив глава держави.
В. Янукович наголосив: до роботи із забезпечення захисту прав дітей мають залучатися представники влади всіх рівнів. «Кожна дитина, якщо це стосується влади, повинна бути захищеною — на рівні сільського голови, голови адміністрації, району, міського голови, області і аж до глави держави. І ми з вами, маючи таку систему, маємо захистити права дитини», — наголосив він.
«Давайте разом попрацюємо і зробимо так, щоб влада, громадські організації та бізнес разом працювали на вирішення проблем дітей і сім’ї, бо не можна відокремлювати проблем дитини від проблем родини», — закликав Президент учасників наради.
Крім того, він вважає, що Громадська рада з питань захисту прав дитини має сприяти консолідації державних установ та громадських організацій у справі захисту прав дітей.
Водночас гарант Конституції висловився за необхідність ретельної перевірки роботи місцевої влади стосовно соціального захисту багатодітних родин та реалізації їх прав на пільги.
В. Янукович нагадав, що на сьогодні в Україні майже 250 тисяч багатодітних родин, які виховують 850 тисяч дітей. Безперечно, ці сім’ї потребують посиленої державної підтримки. За його словами, насамперед йдеться про забезпечення житлом, поліпшення соціального захисту, сприяння в здобутті освіти.
Законодавство передбачає для багатодітних сімей низку соціальних пільг, значна частина яких на практиці залишаються нереалізованими через надмірну бюрократизацію процедури їх одержання, констатував Президент.
Глава держави звернувся і до соціально відповідального бізнесу. «Держава розраховує на ваше розуміння важливості підтримки багатодітних сімей і реальні кроки в цьому напрямі», — сказав В. Янукович.