Футбол. Матчі 1/8 фіналу розіграшу Кубка України. 26 жовтня.
«Сталь» (Дніпродзержинськ) — «Чорноморець». 0:4. «Буковина» — «Арсенал» (Київ). 0:2. «Металург» (Донецьк) — «Кривбас». 4:0. «Волинь» — «Дніпро». 3:2. «Металург» (Запоріжжя) — «Ворскла». 3:0. «Суми» — «Зоря». 1:3. «Карпати» — «Металіст». 1:0.
«Динамо» — «Шахтар».2:3 Голи: Едуардо, 9, 88, Тейшейра, 31, Ярмоленко,41, Мілевський, 90+4.
«Динамо»: Шовковський, Сілва (Алієв, 72), Михалик, Бетао, Попов, Гармаш, Вукоєвич, Гусєв, Шевченко (Мілевський, 46), Ярмоленко, Ідейє. Тренер — Юрій Сьомін.
«Шахтар»: Рибка, Срна, Чигринський (Кучер, 82), Ракицький, Шевчук, Гюбшман, Мхітарян, Коста (Вілліан, 70), Тейшейра, Едуардо (Гай, 90+4), Адріано. Тренер — Мірча Луческу.
Рефері — Абдула (Харків).
Київ. Стадіон імені Валерія Лобановського. 16 000 глядачів. 4 градуси.
Два матчі вирізнялися серед решти. У Луцьку все нагадувало справжню драму. Господарі відкрили рахунок (Гобер, 17). Потім київський арбітр Сергій Лісенчук вилучив з поля воротаря лучан Неділька (35-а хвилина) і призначив пенальті у ворота «Волині». Але телеповтори епізоду змусили засумніватися в правомірності такого рішення, бо Неділько, схоже, взагалі не мав контакту з дніпропетровцем Зозулею.
Як би там не було, а «Волинь» залишилася вдесятьох. Гості реалізували пенальті (Коноплянка). А невдовзі (38-а хвилина) Зозуля вивів «Дніпро» вперед. Здавалося, все ясно: гості, маючи таку фору, неодмінно виграють. Але волиняни були іншої думки і не здалися. На 82-й хвилині вони зрівняли рахунок (Шарпар). Були призначені два додаткові тайми, і Лопес на 92-й хвилині забив переможний гол з пенальті. До речі, учасник подій з вилученням Неділька — Зозуля — сам побачив перед собою червону картку (100-а хвилина).
Отже, підопічні Віталія Кварцяного вийшли до чвертьфіналу. Це була їм нагорода за волю і, якщо хочете, за мужність.
У Києві відбувся поєдинок, котрий прирівнювався до фінального. Зустрічалися непримиренні суперники. «Шахтар» відмінно зіграв в обороні і дуже гостро контратакував. Це й дозволило «гірникам», скориставшись помилками київських оборонців, двічі домогтися успіху. Але ще до перерви динамівці забили у відповідь.
Після перерви господарі захопили ініціативу. Мали п’ять-шість реальних моментів забити. Але донеччани впіймали птаха щастя: то м’яч влучив у стійку їхніх воріт, то Рибка діяв просто блискуче, парируючи найскладніші постріли. Особливо від Алієва. Втім, одного разу після удару Мілевського (на знімку) донецький воротар, вихований в «Динамо», не врятував свою нову команду. Але Олександр не дуже засмутився, бо раніше його колега Едуардо забив третій гол у ворота Шовковського...
Отже, до 1/4 фіналу вийшли: «Волинь», «Шахтар», «Карпати», «Чорноморець», «Арсенал», «Металург» (Запоріжжя), «Зоря», «Металург» (Донецьк).
Фото Володимира КОТЛЕНКА.