Селяни кажуть, що керівник агрофірми привласнив дитячий садок, водонапірну башту і навіть шляхи
Такого «шоу» під стінами приміщення облради та облдержадміністрації у Полтаві, здається, ще не було. Тут зібралися протестувати проти «нечуваного свавілля» жителі села Соколова Балка Новосанжарського району, які тривалий час «воюють» з керівником місцевої агрофірми Володимиром З. Його звинувачують, зокрема, у привласненні об’єктів сільської інфраструктури, серед яких і дитячий садок, і водонапірна башта, і навіть сільські дороги, які, мовляв, він відмовляється передавати на баланс сільради. А найбільше хвилює людей житло, яке нині «невідомо чиє». Це і 16-квартирний будинок, де живуть здебільшого вчителі місцевої школи (його так і називали — «учительський»). Тут має квартиру і сам керівник агрофірми, а деякі інші, за твердженням самих мешканців, зареєстровані на його сестру, яка давним-давно у селі не живе.
Звісно, що гармидер довкола сільської власності зчинився не сьогодні і, образно кажучи, навіть не вчора. Він фактично триває відтоді, коли на руїнах колишнього колгоспу імені Шевченка була створена приватна агрофірма. Їй як правонаступнику і дісталися об’єкти, збудовані свого часу за кошти господарства. Але й потім їх не передали на баланс сільської ради (кажуть, тодішнє її керівництво навіть не прагнуло цього робити). Та й районне начальство фактично не втручалося у конфлікт. Але коли торік після виборів змінився не лише «депутатський корпус», а й було обрано нового сільського голову (ним став Василь Кравець) Соколову Балку знову залихоманило. Звісно, за цей час конфлікт затягнувся у заплутаний вузол. Адже вже були і суди, і протести прокурора, і акції протесту «місцевого значення»... Жителі села звинувачують і районну міліцію...
Можливо, конфлікт і надалі спускали б на гальмах, а протест групи жителів села навіть під стінами ОДА нагадував би «мляве пікетування», якби за справу не взявся досі не відомий на Полтавщині «Демократичний альянс». Його активісти, які з’їхалися до міста з різних куточків України, розбили на майдані 25 наметів — кожен «представляв» певний регіон. А це мало означати: вся Україна, мовляв, за Соколову Балку. 
Утім, представники альянсу якось не «по-демократичному» відтіснили від мікрофона голову громадської ради при голові ОДА Володимира Голуба, який теж хотів «слово мовити». Говорити тут, виявляється, могли лише свої. Апогею акція досягла, коли протестанти усіляко намагалися «виманити» з приміщення голову ОДА Олександра Удовіченка (в тому числі й за допомогою різних «шумових ефектів» та образливих гасел). Не вдалося... Натомість на переговори вийшов керівник апарату ОДА Валерій Пархоменко. Він пообіцяв, що проблемою Соколової Балки займається спеціальна комісія.
Соколова Балка, а здебільшого землі довкола неї — доволі ласий шматочок. На ці землі давно точить зуба інший новосанжарський «земельний магнат», який уже почав «перекупляти» у людей земельні паї. Отож ті, хто за принципом Козьми Пруткова «дивиться в корінь», вбачають активізацію соколовобалківського розбрату і в цьому.
На знімку: під час акції.