У ФСТ «Динамо» України щороку в жовтні відзначають день народження. Цього разу дата не ювілейна, але ну дуже поважна — 87 років!

Біографія цього популярного і авторитетного фізкультурно-спортивного товариства славна і яскрава, якщо не сказати блискуча. Це ціла злива золотих медалей і відзнак різного гатунку, здобутих динамівцями на Олімпійських іграх, чемпіонатах світу та Європи. Не кажучи вже про досягнення на колишньому союзному рівні. І в період української незалежності динамівці демонструють стабільний максималізм і прославляють Вітчизну.
Зважте на те, що нинішній рік ще не завершився, а спортсмени товариства вже здобули 23 нагороди на чемпіонатах світу, 60 — на чемпіонатах Європи, а на чемпіонатах України — 728 медалей! Ну просто вражаючі результати.
З нагоди славної річниці відбулася зустріч голови Центральної ради ФСТ «Динамо», народного депутата України Віктора Коржа з представниками ЗМІ. А ще журналісти отримали цікаві відповіді від віце-президента Національного олімпійського комітету, члена МОК, олімпійського чемпіона, президента Федерації легкої атлетики України Валерія Борзова, віце-президента НОК України Володимира Бринзака, олімпійського чемпіона Ігоря Коробчинського, котрий очолює національну жіночу збірну зі спортивної гімнастики.
Присутні говорили про іменинників тепло і щиро. Зокрема, Володимир Бринзак справедливо зазначив: «Це товариство — одне з небагатьох у країні, яке діями, а не словами допомагає олімпійцям на шляху до великих перемог. Товариство «Динамо», переконаний, сприятиме організації на найвищому рівні олімпійської бази біатлоністів у Сумах».
Гордість України видатний Валерій Борзов згадав про динамівські традиції, про унікальну можливість для молоді одночасно служити у військах і займатися спортом на високому рівні.
Ігор Коробчинський висловив сподівання, що завдяки організації, вихованцем якої є він сам, неодмінно з’являтимуться нові гімнастичні зали, де виховуватимуть зірок рівня Лілії Подкопаєвої та Катерини Серебрянської...
— Жодні Олімпійські ігри не відбуваються без представників ФСТ «Динамо», — не без гордості заявив Віктор Корж. — От і на наступній Олімпіаді сподіваємося на медалі і високі місця представників плавання, легкої атлетики, спортивної гімнастики, боксу, важкої атлетики, вільної та греко-римської боротьби, дзюдо тощо...
А ще Віктор Петрович повідомив, що спортсмени товариства вже здобули 55 (!) ліцензій на участь в Іграх ХХХ Олімпіади в Лондоні 2012 року. Втім, на його переконання, динамівці становитимуть не менше третини олімпійської збірної України на цих грандіозних змаганнях.
Під час зустрічі голова ЦР ФСТ «Динамо» також розповів, що організація сама заробляє на життя. Вона має п’ять промислових підприємств і десять госпрозрахункових. Річний бюджет ФСТ «Динамо» становить 98 мільйонів гривень. 60 відсотків з них динамівці заробляють самі. Це вже згадана господарська діяльність і благодійні та членські внески. Водночас тисячі дітей безплатно навчаються в динамівських спортшколах. А це дозволяє з оптимізмом дивитися в майбутнє. То є головні і найміцніші тили славної організації.
Віктор БРАНИЦЬКИЙ, Володимир КРАСНОДЕМСЬКИЙ.
Фото Руслана СВІРІНА.
Валерій Борзов і Віктор Корж.