З цієї нагоди було терміново облагороджено територію навколо пам’ятника  видатного конструктору на однойменній вулиці, впорядковано сквер за ним, залатано вибоїни на дорозі. Адже до Дніпропетровська з Москви приїхала рідня Янгеля: дочка Людмила, прийомний син Аркадій Андрющенко, внук Дмитро та правнук Олексій. 24 жовтня вони відвідали конструкторське бюро «Південне» і кабінет Михайла Янгеля. Їм показали також книгу й фільм, створені до сторіччя знаменитого конструктора.
Що прикметно, всі нащадки Михайла Кузьмича пішли його слідами — відучилися, а правнуки ще вчаться, у Московському авіаційному інституті, який закінчив він сам.
«Ми рідко бачили тата вдома, але коли таке траплялося, про роботу він не говорив, вистачало сімейних справ», — розповідає дочка конструктора Людмила Янгель.
Соратники Михайла Кузьмича згадують його як суворого, але гуманного керівника, дуже скромну, доброзичливу людину. А геніальність конструктора, за словами колег, полягає в тому, що він міг бачити далеко вперед. Вони не сумніваються, що саме завдяки Янгелю було зупинено гонку озброєнь і він першим запропонував використовувати бойові ракети як ракети-носії. У цій якості їх використовують дотепер.
До 100-річного ювілею ракетобудівника в холі Дніпропетровської облдержадміністрації відкрито документальну виставку, де розмістилося більш як 70 фотокопій архівних документів.
Директор Державного архіву Дніпропетровської області Ніна Гістровська наголосила, що цікавинкою виставки можна назвати документи про родину Янгеля — про його батька й діда. Як з’ясувалося, коріння видатного конструктора — в Україні, на Чернігівщині, хоча в усіх офіційних документах сказано, що він родом із Росії. Колеги дніпропетровських архіваріусів надіслали їм копії документів — метрику про народження батька Михайла Янгеля та копію кримінальної справи на діда, якого засудили на 6 років і заслали в Сибір. Через кілька років сюди переїхала вся сім’я, де й народився Михайло. Копії цих документів передадуть нащадкам Михайла Янгеля. А відвідати виставку може кожен бажаючий, вхід вільний.
Але на цьому урочистості не закінчилися. 25 жовтня Прем’єр-міністр України Микола Азаров під час робочого візиту на Дніпропетровщину відвідав ДП «КБ «Південне» ім. М. К. Янгеля» і ДП «ВО Південний машинобудівний завод ім. А. М. Макарова». А в Дніпропетровському академічному театрі опери й балету відбулося урочисте спецпогашення конверта й художньої поштової марки: «Михайло Янгель. (1911—1971). 100 років від дня народження» Тираж марки — 150 000, вона введена в обіг святковим спецпогашеннням, що відбулося одночасно в Києві та Дніпропетровську. Право погасити марку спеціальним штемпелем було надано Прем’єр-міністру України Миколі Азарову, голові Дніпропетровської облдержадміністрації Олександру Вілкулу, генеральному конструктору КБ «Південне» Олександру Дехтярьову.
Фото ІА «Мост-Дніпро».