З’ясовуються подробиці жахливої автоаварії. Минулої неділі у райцентрі Глобине Полтавської області близько опівночі розбився легковик «Skoda Octavіa A5 Ambіente». Всі восьмеро(!) людей, які знаходилися у салоні, загинули.

Трагедія сталася на вулиці Леніна — поруч з елеватором, де у ці дні зазвичай вишиковуються черги з вантажівок, які возять кукурудзу. Машинам інколи доводиться чекати допізна, а то й «ночувати». Ось і того вечора, за свідченнями очевидців, тут «назбиралося» більше двох десятків вантажівок. У одну з них — КамАЗ з причепом, який стояв на узбіччі — і врізалася іномарка. Удар був такий сильний, що «Шкода» наполовину «увійшла» під причеп. Звісно, що жодних шансів уціліти у водія та пасажирів іномарки, яка рухалася, вочевидь, з «немаленькою» швидкістю, не було. Досить сказати, що навіть тіла загиблих вдалося дістати не відразу: «Шкоду» не змогли «розчепити» з причепом, коли пробували її відтягти. Звільнити легковик удалося лише після того, як причіп підняли краном. Пізніше медики констатували, що всі восьмеро загинули на місці.

Шестеро з них — хлопці віком від 17 до 22 років — гравці семенівської футбольної команди «Атлант». А найстаршим був сам водій — 26-річний Олексій Книш.

Виявляється, того дня у Семенівці відбувався футбольний турнір пам’яті колишнього капітана команди Сергія Вовка, який помер рік тому. Отож цього року турнір проходив уперше.

Після його завершення Книш, мовляв, і поїхав «розвозити» хлопців, але не впорався з керуванням. Версію про те, що водій був п’яним, правоохоронці наразі не підтверджують. Відомо, що це — син голови Семенівської РДА.

Фото ЦГЗ УМВС України у Полтавській області.