У рамках державного візиту в Федеративну Республіку Бразилія Президент України Віктор Янукович провів переговори із Президентом Бразилії Ділмою Руссеф і Головою Сенату Національного конгресу Жозе Сарнеєм, повідомляє прес-служба Президента України. У їх присутності було підписано низку двосторонніх документів у галузі сільського господарства та охорони здоров’я.
Крім того, відбулася зустріч Віктора Януковича із представниками бразильських ділових кіл. Президент України пропонує бразильським бізнесменам стати стратегічними інвесторами термінала з приймання скрапленого природного газу (LNG-термінала).
Під час переговорів з бізнесменами Президент України відзначив важливість реалізації національного проекту щодо будівництва морського термінала з приймання скрапленого природного газу, який передбачено реалізувати протягом трьох наступних років. Плановано, що обсяг термінала становитиме 10 млрд. куб. м. Віктор Янукович нагадав: переможцем тендера на розробку техніко-економічного обґрунтування будівництва термінала стала іспанська компанія Socoіn, яка до кінця січня 2012 року має підготувати відповідний документ.
«Отже, на початку наступного року інвестори зможуть одержати конкретні економічні розрахунки цього проекту», — сказав Президент. Він зазначив, що в Бразилії успішно працюють два подібні регазифікаційні термінали — в Бухті Гуанабара (Ріо-де-Жанейро) і в Порту Песен (штат Сеара). «Хочу зазначити, що участь бразильських компаній у цьому проекті має для нас важливе значення. І тому запрошуємо вас стати його стратегічним інвестором», — сказав Президент.
Він також запросив бразильський бізнес до участі в українських проектах з відновлювальної енергетики і повідомив про зміни у сфері відносин держави з іноземними інвесторами.