Про потребу вдосконалити державні механізми сприяння працевлаштуванню молоді та підвищити соціальну захищеність випускників навчальних закладів ідеться в депутатському запиті голови депутатської фракції Народної партії у Верховній Раді Ігоря ШАРОВА до Прем’єр-міністра Миколи Азарова.

Депутатська фракція Народної партії у Верховній Раді вкрай занепокоєна проблемою молодіжного безробіття в країні, наголошується в запиті. На думку депутатів фракції, серед соціальних проблем молоді однією з найважливіших є проблема її недостатньої зайнятості, розв’язання якої виступає одним із пріоритетних завдань розвитку держави.
«Упродовж останніх декількох років значне загострення соціально-економічних проблем, недосконалість правової і нормативної бази, відсутність дієвих механізмів державної підтримки молоді в період її соціального становлення і розвитку значно ускладнили процеси відновлення інтелектуального потенціалу, трудових ресурсів держави, призвели до зростання безробіття серед молоді», — стверджує Ігор Шаров. І звертає увагу на те, що, незважаючи на низку постанов та розпоряджень Кабінету Міністрів, відомчих та міжвідомчих заходів щодо поліпшення показників національного ринку праці, нагальні проблеми недостатньої кількості робочих місць для молодих фахівців залишаються нерозв’язаними.
Народні обранці переконані: регулювання зайнятості населення, зокрема молоді, посідає важливе місце в соціально-економічному розвитку будь-якої держави. Особливо з огляду на поставлене завдання досягнути стійкого, довготривалого піднесення в усіх сферах суспільного життя. «Залучення молоді до розвитку економіки та інших галузей суспільного виробництва — це шлях до забезпечення гідного існування не лише окремої людини, а й усієї держави, — наголошує Ігор Шаров. — Виникає нагальна потреба негайного врегулювання наявної проблеми молодіжного безробіття країни шляхом удосконалення державної політики в цій сфері».
Лідер фракції Народної партії звертається до Прем’єр-міністра з проханням вжити всіх дієвих заходів, спрямованих на вдосконалення державних механізмів сприяння працевлаштуванню молоді країни, з метою підвищення соціальної захищеності випускників навчальних закладів.