До колосальної кількості жертв призводить «мода» сільської молоді Херсонщини влаштовувати нічні перегони на мотоциклах і мопедах пожвавленими автотрасами. Тільки днями в Новотроїцькому районі області зіткнення «двоколісок» спричинило поранення трьох і загибель двох осіб!
Близько третьої години ночі 20-річний мешканець села Воскресенки із двома пасажирами мчав на своєму «Іж Планета» з погашеними фарами по дорозі Чаплинка—Партизани. Перевантажений транспортний засіб зіткнувся з мотоциклом «Ява» без номерних знаків, на якому із сусіднього села Новопокровки їхала ще одна молода пара — юнак і дівчина. Під час удару на великій швидкості водій «Іж Планета» і один з його попутників померли на місці ДТП. Ще троє перебувають у лікарні Новотроїцького району в тяжкому стані, з переломами кінцівок, черепно-мозковими та іншими травмами.
У ДАІ Херсонщини кажуть, що на території області щотижня фіксують у середньому 4—5 аварій за участю мотоциклів і мопедів та загиблими або потерпілими. 
А через те що водії й пасажири цих легких транспортних засобів найчастіше нехтують захисним екіпіруванням, як-то маски й наколінники, та ще й грубо порушують правила дорожнього руху, то серед місцевих автолюбителів за ними закріпилося моторошне прізвисько «хрустики».