Протягом тижня в Опішні на Полтавщині проходив Міжнародний керамологічний симпозіум «Фарфор-фаянс у світовому й локальному вимірах (історія, мистецтво, побут, бізнес, ідеологія, політика)». Учасники — мистецтвознавці, керамологи, історики, археологи, етнологи, краєзнавці, представники художніх галерей і фарфоро-фаянсових підприємств з України і закордону. Гостей вітали директор Інституту керамології — відділення Інституту народознавства НАН України, доктор історичних наук, професор Олесь Пошивайло та генеральний директор Національного музею-заповідника українського гончарства Людмила Дяченко.

У рамках симпозіуму відбувся «круглий стіл» «Перспективи сучасного українського фарфору-фаянсу: можливості неможливого» з показом документального фільму «Катастрофа українського фарфору-фаянсу». Презентовано книги кандидата мистецтво-  знавства, керамолога Ольги Школьної «Фарфор-фаянс України ХХ століття: інфраструктура галузі, промислова та економічна політика, організаційно-творчі процеси», «Київський художній фарфор XX століття». Плідною була і робота двох секцій — «Світовий фарфор-фаянс» та «Фарфор-фаянс в Україні».
Учасники симпозіуму ознайомилися з низкою цікавих виставок. А особливий інтерес викликала виставка творчих робіт учасників І—V міжнародних молодіжних гончарських фестивалів, які щороку відбуваються в Опішні.
Нагороджено переможців V Національного конкурсу публікацій на теми керамології, гончарства, кераміки в Україні «КеГоКе-2011» та переможців ІІ Національного фотоконкурсу «Гончарні ВІЗІЇ країни» і ІІІ Національної виставки-конкурсу художньої кераміки «КерамПІК у Опішні!». 
Спеціальний приз — передплату на газету «Голос України» — отримав керамолог зі Львова Сергій Соболь.