Футбол. Ліга Європи. Груповий раунд. 20 жовтня.
Група В. «Ганновер» (Німеччина) — «Копенгаген» (Данія). 2:2.
«Стандард» (Бельгія, Льєж) — «Ворскла» (Україна, Полтава). 0:0.
«Стандард»: Болат, Опаре, Феліпе, Кану, Поконьолі, Венкер, Буйєнс (Буцагло, 83), Муджангі-Біа (Бачуаї, 90), Сейгас, Ван Дамме (Гонсалес, 52), Сір’як. Тренер — Хосе Ріга.
«Ворскла»: Долганський, Даллку, Курилов, Ткачук (Громов, 88), Селін, Краснопьоров, Чеснаков, Кривошеєнко, Маркоскі (Оберемко, 68), Ребенок, Безус (Янузі, 46). Тренер — Микола Павлов.
Рефері — Саймон Лі Еванс (Уельс).
Льєж. Стадіон «Моріс Дюфрен». 10 000 глядачів. 5 градусів.
Можна з чистою совістю заявляти, що українська команда показала себе з найкращого боку. Насамперед тішить той факт, що «Ворскла» не програла на полі лідера групи. Звичайно, клуб з Льєжа до європейських грандів не відноситься. Але є міцним європейським колективом, хоч і без «зірок». Тому приємно, що футболісти з Полтави ні в чому не поступалися йому. То чому ці клуби нині перебувають на полярно протилежних місцях у турнірній таблиці? Пояснюється це дуже просто: у бельгійського клубу більше досвіду виступів у єврозмаганнях.
Безумовно, на стані полтавських футболістів позначилася ну дуже тривала дорога до Льєжа — витратили майже добу! Були затримки авіарейсів. Але нічого: наші, зрештою, витримали таке колосальне фізичне і психологічне навантаження. Що тішить найбільше.
Будьмо уважні...
Група G. АЗ (Нідерланди, Алкмар) — «Аустрія» (Австрія, Відень). 2:2.
«Мальме» (Швеція) — «Металіст» (Україна, Харків). 1:4. Голи: Гамад, 22 — Крістальдо, 32, Фініньо, 45+1, Едмар, 57, Девич, 73 .
«Мальме»: Далін, Вінценц (Мегметі, 72), Янссон, Андерссон (Обінн, 84), Рікардіньо, Гамад, Пекальський, Дурмаз (Ларссон, 62), Мутавджич, Вілтон, Ранегі. Тренер — Річард Норлінг.
«Металіст»: Горяїнов, Вільягра, Папа Гуйє, Торсільєрі, Едмар, Торрес, Соса (Валяєв, 76), Гав’єр (Бланко, 77), Фініньо, Тайсон (Девич, 68), Крістальдо. Тренер — Мирон Маркевич.
Вилучено Крістальдо, 37. 
Рефері — Фірат Айдінус (Туреччина).
Мальме. Стадіон ФК «Мальме». 8 200 глядачів. 8 градусів.
Усе починалося, мов у кошмарному сні. Харків’яни, котрі серйозно налаштувалися на перемогу, раптом пропустили. Потім рахунок зрівняв Крістальдо, який і надалі міг би принести користь команді. Однак піддався на провокацію і був справедливо вилучений з поля, коли попереду була більша частина поєдинку.
На щастя, ця подія не на жарт роздратувала футболістів «Металіста». Залишившись удесятьох, вони доклали максимум зусиль, щоб здобути надпереконливу перемогу. І, власне, показали, хто є в групі господар.
— Початок був досить непростим для нас, — сказав після поєдинку Мирон Маркевич. — Коли пропустили, то протягом 15 хвилин у нас нічого не виходило. Після голу команда прокинулася та почала грати як може. Після вилучення, звичайно, було відчуття того, що футболісти ще більше налаштувалися на гру. Вчасно забили другий гол. Здається, що виграли легко, але матч був дуже складний...
За словами Мирона Богдановича, він не думає, що хтось із його підопічних беріг себе для наступного матчу проти «Шахтаря».
— Сьогодні у нас був важливий матч у Лізі Європи, і про наступний ніхто ще не думав. Команда, виходячи на поле, сподівалася, що неодмінно виграє — за це і поплатилися, — пояснив він. — А наша традиція пропускати першими — якась нездорова. Робили це у трьох зустрічах. Але, слава Богу, що з АЗ зрівняли рахунок, з «Аустрією» і от сьогодні виграли. Нам треба бути дуже уважними...
Вікторія — третя поспіль!
Група E. «Сток Сіті» (Англія, Сток-он-Трент) — «Маккабі» (Ізраїль, Тель-Авів). 3:0.
«Динамо» (Україна, Київ) — «Бешикташ» (Туреччина, Стамбул). 1:0. Гол: Гармаш, 90+3.
«Динамо»: Шовковський, Гусєв, Михалик, Бетао, Попов, Вукоєвич, Гармаш, Мілевський (Алієв, 60), Ярмоленко, Шевченко (Дуду, 72), Ідейє. Тренер — Юрій Сьомін.
«Бешикташ»: Гонен, Койбаші, Сівок, Гілберт, Ауреліо, Уйсал, Ернст, Еду (Голошко, 72), Куарежма (Кавлак, 90), Сімау, Коркмаз. Тренер —Карлуш Карвалал.
Рефері — Мілорад Мажич (Сербія).
Київ. Стадіон імені Валерія Лобановського. 14 023 глядачі. 9 градусів.
Динамівці добряче помучили і себе, і своїх прихильників на стадіоні та біля екранів телевізорів. І на останній хвилині таки забили переможний гол. У першому таймі було море моментів, а реалізація нульова. Після перерви знову шанси для «Динамо» — і та сама картина. Зрозуміло, дуже важко діяти проти команди, котра вміє вправно оборонятися величезними силами. Але під завісу матчу стамбульці вирівняли гру, посміливішали і дуже добре тримали м’яча, сподіваючись на нічию.
Це була вже третя поспіль перемога киян над турками. У попередньому розіграші Ліги Європи «Динамо» спершу 17 лютого нинішнього року в Стамбулі виграло в «Бешикташа» — 4:1, а за тиждень у Києві завдало стамбульцям ще більшої прочуханки — 4:0. Цього разу для нас все склалося зовсім інакше і складніше. Але результат той самий...
Карлуш Карвалал:
— Насамперед, повинен сказати, що це була цілком рівна гра з небезпечними моментами біля обох воріт. Ми усунули помилки, котрих припустилися в першому таймі, а в другому вирівняли гру. Долю матчу вирішив випадковий гол, забитий перед самим фінальним свистком.
— На вчорашній прес-конференції ви сказали, що матч із «Динамо» буде ключовим для «Бешикташа» у групі. Що в цьому плані змінилося тепер?
— Як я зазначив після жеребкування, наша група дуже рівна, все в ній вирішуватиметься в останніх матчах. Дотримуюся цієї точки зору й тепер.
— Чи можна й надалі очікувати від півзахисту «Бешикташа» такої самої високої інтенсивності, яку ми побачили сьогодні?
— У цілому я залишився задоволений колективними діями всієї команди. Ми працювали дуже злагоджено. Мені сподобалося також і відношення футболістів до справи. Тим більше, що ми змагалися з дуже сильним суперником. І, як на мене, показали гарний футбол.
Юрій Сьомін:
— Футбол — непередбачена гра. Перший тайм ми грали дуже добре, але не використали масу стовідсоткових моментів. Значно гірше діяли у другому. Забили м’яч на останніх секундах, який вирішив долю зустрічі. Отже, сьогодні були два дуже різні тайми. Другий важливий момент полягав у тому, що мотивація стамбульців була сьогодні надто високою. Команда тримала масовану оборону. Думаю, непросто тричі поспіль виграти в «Бешикташа». Тому давайте привітаємо нас — ми завоювали дуже важливі три очки...
Цікава деталь: журналісти не поставили жодного запитання тренеру. Чому? Напевно, були розчаровані рівнем гри «Динамо». Можливо, є й інші причини.
Фрагмент зустрічі у Льєжі.
 Фото Володимира КОТЛЕНКА і з сайту УЄФА.