Ця кримінальна історія розпочалася ще наприкінці березня. До приймальні директора Дніпродзержинського індустріального коледжу зателефонував невідомий. Він упевненим голосом повідомив, що приблизно через 30 хвилин у закладі пролунає вибух. Керівництво коледжу негайно сповістило про це правоохоронні органи.

За лічені хвилини на місці події вже працювали міліція, МНС, медики «швидкої», які займалися евакуацією студентів, викладачів та шукали бомбу. На щастя, вибухонебезпечних предметів на території закладу не знайшли. А оперативники встановили, що невідомий здійснив дзвінок із телефону-автомата, який був розташований неподалік.

Ще і тиждень не минув, як учбовий процес у коледжі знову був зірваний. Уранці 4 квітня невідомий із того самого телефону-автомата знову повідомив про вибух. Те ж він зробив і 26 квітня. Після третього дзвінка оперативники вже мали достатньо інформації про того, хто тероризує учбовий заклад. Залишалося єдине: упіймати зловмисника на гарячому.

Операцію із затримання було проведено вранці 10 травня після чергового хуліганського вчинку молодика. Він настільки був упевнений у своїй безкарності, що навіть після того, як зателефонував з автомата, нікуди не пішов, а знімав роботу рятувальних служб на мобільний телефон. Коли ж до нього підійшли оперативники й на руках клацнули кайданки, хлопець дуже сильно злякався і вже в райвідділі почав детально розповідати, чому він чотири рази намагався зірвати учбовий процес.

Він виявився студентом другого курсу індустріального коледжу. Найприкріше, що 13 квітня цього року хлопцю виповнилося 18 років, і покарання тепер його чекає дуже серйозне. І якщо перші два телефонні дзвінки він здійснив ще неповнолітнім, то за два останні відповідатиме вже по повній програмі. Слід зазначити, що кожний «жарт» про замінування коштує державі приблизно 30 тисяч гривень. Тож лише за місяць студент другого курсу Дніпродзержинського індустріального коледжу завдав збитків державі на 120 тисяч гривень. Свій вчинок він пояснив доволі просто: намагався зірвати учбовий процес через численні заборгованості з предметів. Спроба порозважатися та уникнути поганих оцінок обернулася тим, що хлопець власними руками зламав собі життя.

Як вважають у коледжі, винні в цьому й батьки. Матір та вітчим не дуже переймалися долею дитини. Адже керівництво учбового закладу з початку року вісім разів викликало матір на співбесіду щодо поведінки сина, який, до речі, був замкнутим і вчився ледве на трієчки, та жінка жодного разу не прийшла. В травні поточного року стосовно 18-річного хулігана було порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 259 Кримінального кодексу України «Завідомо неправдиве повторне повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності». Після розслідування матеріали були передані до суду. Згідно з вироком, який днями набрав чинності, хлопець отримав п’ять років позбавлення волі з випробним терміном два роки. Крім цього, засуджений має сплатити близько 30 тисяч гривень штрафу.