На шість місяців виправних робіт засудили касира сільради в Погребищенському районі на Вінниччині. Привласнення однієї тисячі гривень жінка пояснила на суді скрутним матеріальним становищем. Гроші, як то мовиться, самі йшли їй у руки: касир, матеріально відповідальна особа, приймала кошти за оренду ставка. Підприємець сплатив 3340 гривень, а касир внесла на рахунок сільради на одну тисячу менше.
— Кримінальну справу порушили за статтею «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем», — каже старший інспектор сектору зв’язків із громадськістю обласної міліції Ірина Добровольська. — У судовому засіданні жінка визнала себе повністю винною та погодилась добровільно відшкодувати завдані збитки.
Суд взяв до уваги пояснення звинуваченої і встановив найменшу міру покарання — шість місяців виправних робіт із відрахуванням 15 відсотків заробітку в дохід держави. Санкція статті передбачає застосування до двох років виправних робіт, обмеженням волі на строк до чотирьох років.
 
Вінницька область.