У Кременчуці, що на Полтавщині, з’явиться пам’ятник головному героєві романів Ільфа і Петрова «Дванадцять стільців» та «Золоте теля» Остапу Бендеру. Про це на прес-конференції повідомив перший заступник міського голови Андрій Погрібний. За його словами, влада міста ініціює встановлення пам’ятників людям, які колись були пов’язані з Кременчуком і прославили його.
«До такого пам’ятника потягнуться туристи... Пам’ятник Бендеру встановимо в центрі», — зазначив посадовець. Він запевнив, що інвестор, який проспонсорує  його виготовлення, вже є.
Чиновників навіть не бентежить той факт, що Остап Ібрагімович усе-таки не «людина», а літературний герой. Однак Кременчук він і справді прославив: пам’ятаєте, у «Золотому теляті», намагаючись забрати назад посилку з мільйоном міністру фінансів, Остап згадував про «голодне дитинство в Кременчуці». До речі, цю фразу кілька років тому досить активно експлуатував... місцевий м’ясокомбінат, діяльність якого пов’язують з нинішнім керівництвом міста.
Цікаво, чи встановлять тепер пам’ятник Бендеру і у Миргороді? Адже, за словами Остапа, 1919 року він зимував у цьому місті, промишляючи контрабандою.
Вл. інф.