Уперше за роки незалежності в Полтаві відбулося таке «одномоментне» поповнення тролейбусного парку — минулої п’ятниці на маршрут вийшли одразу десять новеньких машин! Це — вітчизняні тролейбуси «Богдан Т-70110» Луцького автоскладального заводу корпорації «Богдан».

Курсуватимуть вони на найнапруженішому міському маршруті — кільцевому — у так званому реверсному режимі: п’ять в одному напрямку — п’ять у зустрічному... Тож загальний парк тролейбусів налічуватиме тепер 62 машини, що значною мірою дасть змогу розв’язати чимало транспортних проблем у місті.
— Мене особливо радує, що ми значною мірою полегшимо проїзд і нашим інвалідам, — зазначає міський голова Полтави Олександр Мамай. — Адже тролейбуси мають спеціальні відкидні пандуси для зручності посадки пасажирів з обмеженими фізичними можливостями.
Обійшлася «обновка» міському бюджету в майже 19 мільйонів гривень, хоча, як засвідчує міський голова, довелося й «поторгуватися» з виробником і для Полтави зробили певну «скидку». А відтак кожна машина обійшлася майже на 400 тисяч гривень дешевше запропонованої спершу ціни.
На знімку: радіють новим тролейбусам і діти.
Фото автора.