Учням Кам’янсько-Дніпровської школи-інтернату для дітей з неспецифічними захворюваннями органів дихання гріх скаржитися на державу. Вона забезпечує їх усім необхідним. Одне сказати — у них п’ятиразове харчування на 48 гривень на день. Однак заздрити хворим дітлахам не можна, як не можна не визнати, що годують так не скрізь.

М’ясо-молочні продукти, банани й горіхи, тістечка, червона ікра та багато інших смаколиків — у меню інтернатівців. Але останніми місяцями воно істотно збідніло на рибну продукцію. Серед дюжини постачальників, які перемогли у весняних конкурсних торгах, на лихо школярів опинилася якась фізична особа-підприємець (ФОП), яку, схоже, мало цікавить не лише їх здоров’я, а й власна репутація.

Зобов’язавшись забезпечити інтернат рибою й червоною ікрою, ФОП Артем Нараган успішно зриває поставки. Скажімо, скумбрію він взагалі не пропонує (мовляв, подорожчала й він не має наміру зазнавати збитків), а іншою продукцією балує зі скандальним навантаженням.

Скажімо, 15 серпня ФОП не поставив замовлену рибу в оздоровчий сирітський табір «Чайку», що працював на канікулах при школі-інтернаті. Його пожурили-попередили, але так і не дочекалися пояснень. Нараган, очевидно, вирішив перевірити керівництво на лояльність і наприкінці літа, залишивши вже інтернатівців з носом. На лист-претензію й телефонні дзвінки не реагував, попередження припинити дію договору — проігнорував.

— А 22 вересня постачальник просто знущався з нас, — каже директор школи Микола Пархоменко. — Невідомий водій на легковику привіз за нашою заявкою 160 кілограмів свіжомороженої риби й 100 баночок ікри. Машина без холодильника — квіточки. Представник ФОПа, який не назвав себе, не мав санітарного паспорта на авто, санітарної книжки, ветеринарне посвідчення було оформлене на іншого підприємця. Зрозуміло, ми відмовилися приймати сумнівну продукцію, після чого постачальник нахабно викинув її на землю й поїхав... Уранці зателефонували: «Ви одержали товар? Чекаємо чергову заявку»...

Школа, зрозуміло, не має наміру продовжувати співпрацювати з безвідповідальним постачальником, але знадобиться чимало часу, щоб розірвати з ним договір і відновити постачання дітям рибної продукції.

 

Запорізька область.