Футбол. Ліга чемпіонів. Груповий раунд. 19 жовтня.
Група E. «Байєр» (Німеччина) — «Валенсія» (Іспанія). 2:1. «Челсі» (Англія) — «Генк» (Бельгія). 5:0. «Челсі» — 7 очок, «Байєр» — 6, «Валенсія» — 2, «Генк» — 1.
Група F. «Марсель» (Франція) — «Арсенал» (Англія). 0:1. «Олімпіакос» (Греція) — «Боруссія» (Німеччина, Дортмунд). 3:1. «Арсенал» — 7, «Марсель» — 6, «Олімпіакос» — 3, «Боруссія» — 1.
Група H. «Мілан» (Італія) — БАТЕ (Білорусь). 2:0. «Барселона» (Іспанія) — «Вікторія» (Чехія). 2:0. «Барселона» — 7, «Мілан» — 7, «Вікторія» — 1, БАТЕ — 1.
Група G. «Порту» (Португалія) — АПОЕЛ (Кіпр). 1:1.
«Шахтар» (Україна, Донецьк) — «Зеніт» (Росія, Санкт-Петербург). 2:2. Голи: Вілліан, 15, Широков, 33, Адріано, 45+1, Файзулін, 60. На 10-й хвилині Широков не реалізував пенальті (воротар).
«Шахтар»: Рибка, Срна, Чигринський, Чижов (Кучер, 73), Рац, Гюбшман, Фернандіньо, Коста (Тейшейра, 75), Жадсон (Мхітарян, 67), Вілліан, Адріано. Тренер — Мірча Луческу.
«Зеніт»: Малафєєв, Губочан, Ломбертс, Бруну Алвеш, Крішито, Зирянов (Семак, 90), Широков, Денисов, Файзулін, Данні, Бухаров (Лазович, 73). Тренер — Лучано Спалетті.
Рефері — Франк Де Блекере (Бельгія).
Донецьк. «Донбас Арена». 50 578 глядачів. 8 градусів.
Мабуть, не варто казати, яку ціну мав цей поєдинок для «Шахтаря», котрий не зміг виграти у перших двох матчах турніру. Лунало чимало бравурних заяв, мовляв, «гірники» неодмінно мають переграти російський клуб. Але дійсність виявилася значно прозаїчнішою. І тепер можна стверджувати, що донеччанам навіть поталанило, бо вони взагалі могли програти, та ще й з досить некоректним рахунком.
Господарі насамперед мають дякувати своєму воротареві. Олександр Рибка і пенальті парирував, і ще багато разів рятував команду. Чого не скажеш про лінію оборони «Шахтаря». Помилка на помилці.
Натомість «Зеніт» показав себе командою злагодженою, потужною, класною. Гості все робили швидше і впевненіше. Та й характер у них бойовий — двічі поступаючись у рахунку, щоразу надолужували згаяне.
Зрозуміло, що «Шахтар» опинився в досить делікатній ситуації. Хоча є час її виправити. Але треба дуже добре налаштуватися на серйозні баталії, сумлінно готуватися до них. Зрештою, проявити характер. Лише тоді можна сподіватися на краще...
— Думаю, це була хороша гра, — сказав після зустрічі Лучано Спаллетті. — Можу привітати себе з тим, що маю таких футболісти. Вони змогли провести матч на високому рівні з точки зору інтенсивності, ритму, майстерності. Звичайно, ми трохи засмучені, бо по тому, як розвивалася гра, ми повинні були домогтися більшого. Отже, результатом я незадоволений. Моя команда показала видатну гру. Створити стільки моментів, як це зробив «Зеніт», не так просто.
Як на мене, Мірча Луческу помилився з людиною, яка їздила переглядати «Зеніт». Якщо наступного разу він відправить кращого скаута, то дізнається більше про нашу команду.
— У нашій групі дистанція між першим і четвертим місцем мінімальна...
— Гадаю, у всіх команд є шанси пройти до наступного етапу. Я ще на самому початку сказав, що наша група рівна. У цьому і полягає її складність...
Фото Сергія БОРЩЕНКА.
Фрагмент матчу