У Житомирській гуманітарній гімназії №23 урочисто відкрито мистецький центр народного артиста України, заслуженого діяча мистецтв, професора, поета Вадима Крищенка. Експонатами стали фото, книжки та платівки, подаровані школі самим поетом.

— 58 років тому я закінчив цю школу, з нею пов’язано багато приємних спогадів. Я дуже вдячний вчителям та школярам, що відгукнулися на мою пропозицію відкрити такий мистецький центр, — сказав Вадим Дмитрович.

Як зазначив заступник голови облдержадміністрації Віктор Балюрко, для міста й області ця подія надзвичайно важлива, адже аналогів відкриття мистецького центру у школі, в якій навчалася знаменита людина, поки що немає.

— У нашій школі працював його батько. Розповідаючи про творчість Вадима Крищенка своїм учням, доводилося відповідати на безліч запитань, пов’язаних із життям і творчістю видатного земляка. Тепер в учнів буде можливість дізнатися більше, — каже вчитель Марія Жмурчук.

А зроблено поетом багато. У цьому можна буде переконатися на творчому вечорі, який має відбутися в Житомирі. Урочисте відкриття центру супроводжувалося виступами учнів, піснями у виконанні Павла Мрежука та дуету «Росичі».

На знімку: про експонати мистецького центру Вадим Крищенко (ліворуч) розповідає міському голові Володимиру Дебою (в центрі) та заступнику голови ОДА Віктору Балюрку.

Фото управління зі зв’язків із громадськістю Житомирської міськради.