Після того, як у Луганську з’явилися крамнички з написами «Рідному місту від...», скульптор Костянтин Сущенко теж вирішив узяти участь у такій добродійності й подарував обласному центру одну зі своїх робіт. Ця статуя, що символізує літню сімейну пару, випромінює подружню згоду, вірність і спокій.
Її встановили в скверику біля скульптури Божої Матері, куди за традицією приїжджають всі молодята. Як повідомив начальник управління архітектури й містобудування Луганської міської ради, головний архітектор В’ячеслав Женеску, незабаром тут з’явиться ще одна скульптура, що і завершить композицію.
Роботи Костянтина Сущенка цікаві тим, що виконані в японському стилі нецке. Луганчанин свого часу навчався в Японії, добре знайомий із традиціями Країни Східного Сонця й давно займається виготовленням нецке. В Японії є певні традиції для молодих людей, що беруть шлюб. Костянтин вирішив відтворити їх, але на український лад: якщо японські нецке маленькі — 8—10 см, то розмір луганських скульптур сягає й півтора метра. Перший такий твір Сущенка з написом «Життя прожити — не поле перейти» присвячений подружжям, що прожили в злагоді й спокої багато років. Другий, над яким нині працює, — символ молодої родини. Як його буде підписано — автор поки що тримає в секреті. За словами головного архітектора Луганська, міська влада має намір створити в цьому сквері цілий куточок оригінальних скульптур, а також кованих виробів.
 
Луганськ.
Фото автора.