Запровадити мораторій на встановлення малих архітектурних форм у центральній частині Львова, обмежити торгівлю в кіосках біля навчальних закладів та студентських гуртожитків алкогольними напоями і тютюновими виробами — з такими вимогами звернулися до міського голови Андрія Садового учасники «круглого столу», який відбувся в університеті «Львівська політехніка».
Категорично проти надання дозволів на встановлення МАФів біля навчальних закладів виступив проректор «Львівської політехніки» Богдан Морквяник. Його позицію підтримали педагоги, медики, духовенство, депутати та інші учасники «круглого столу».
Найчастіше наводилось кілька аргументів. По-перше, примітивні форми кіосків псують загальний вигляд Львова. По-друге, продаж алкоголю та сигарет біля навчальних закладів стимулює нездоровий спосіб життя. І, по-третє, у МАФах, як правило, вкрай незадовільні санітарно-гігієнічні умови, інколи навіть умивальників нема, територія навколо них часто забруднена відходами.
Інший погляд у представника Асоціації платників податків Андрія Антощика. На його думку, якби в їдальнях навчальних закладів були низькі ціни, студенти не бігали б на вулицю їсти ход-доги чи шаурму.