У містах, що обслуговує обласне виробниче об’єднання «Полтаватеплоенерго», повністю запущено в дію всі 95 котелень теплопостачального підприємства. Проте тепло стало не в усіх оселях полтавців. За словами теплоенергетиків, як завжди, не обійшлося без традиційних поривів у внутрішньобудинкових системах ЖЕДів, на магістралях, деяким з яких уже понад 40 років.
Нині в Полтаві опалення не подається в одинадцять ЖЕДівських будинків та вісім відомчих. Додає проблем і заборгованість споживачів за спожиті комунальні послуги. Відповідно, й теплоенергетики області винні ДК «Газ України» майже 40 мільйонів гривень. Тому й досі сидять у холоді, наприклад, мешканці гуртожитку по вулиці Курчатова, 18, у Полтаві. Там 17 жовтня вночі, ймовірно, через несправний електрообігрівач, сталася ще й пожежа. У цьому будинку заборгованість не відшкодовують роками. Тож постачальники тепла вимушені вдаватися до радикальних заходів. Поки що в «Полтаватеплоенерго» не гарантують, що у цей гуртожиток та в інші аналогічні «будинки-боржники» найближчим часом подадуть тепло. Постачальники сподіваються на сумління споживачів.
Є проблеми з опаленням і в Кременчуці. «Критичною» назвав ситуацію в будинках у районі Першого Занасипу перший заступник міського голови Андрій Погрібний. Однак тут провина здебільшого лягає на комунальні служби, які «не встигли» впоратися вчасно з підготовкою до опалювального сезону.
Досі не опалювався і найбільший культурницький центр міста — Будинок культури «КрАЗ». Численні скарги батьків, чиї діти відвідують тут гуртки та секції, у міськвиконкомі переадресовували на холдингову компанію «АвтоКрАЗ», якій і належить заклад культури.